De aardappels uit de Nederlandse klei zijn door de Duitsers in de ban gedaan. De afgelopen zes jaar is de verkoop ervan in Duitsland met een kwart afgenomen. De Duitsers kiezen in plaats daarvan liever voor de Franse aardappel. De reden? Dat de Franse aardappels er mooier uitzien dan de Nederlandse!
Het is niet nieuw dat Duitsers Nederlandse producten weigeren.
In de jaren was dat lot beschoren voor de 'Holländische wasserbomben', ofwel onze waterige en smakeloze tomaten. De Duitsers kozen toen voor de smaakvollere Italiaanse tomaten. En gelukkig voor ons werden daardoor tomaten met smaak ook beter beschikbaar in Nederland.
Maar met de smaak van de Nederlandse aardappel zou niets mis zijn. De slechtere verkoopcijfers zijn vooral te wijten aan de vorm en het uiterlijk van de Kartoffel.
bron en foto: de telegraaf
Lees ook:Recept Moussaka
Lees ook:Recept Vegetarische aardappel-courgetteschotel met feta
Lees ook:AH waarschuwt voor ontploffende aardappelen
Lees ook:Peruanen noodgedwongen aan de aardappel
Lees ook:Recept Nieuwe aardappels met feta en munt