Recept Nieuwe aardappels met feta en munt

Ze liggen het hele jaar door in de winkels, maar ook aardappels kennen seizoenen. De vroege aardappels worden zo ongeveer nu gerooid en dan spreken we vaak van ‘nieuwe aardappels’. Maar ook later in het zomer komen nog aardappels uit de grond. In de winter is het echt voorbij en daarna eten we alleen maar bewaarde aardappels.

Nieuwe aardappels zijn bij mij altijd reden voor een feestje, zeker als ik Opperdoezer Ronde te pakken krijg. Maar daar haal ik geen trucs mee uit, die kook ik in de schil in flink gezouten water gaar en eet ze met een klont boter die ik bovenop de aardappels laat smelten. 

Probeer met ‘gewone’ eens dit recept voor geprakte nieuwe aardappel met feta en munt uit het nieuwe boek Home made van Tana Ramsay (vanavond mijn recensie).   

NIEUWE AARDAPPELS MET FETA EN MUNT
Het voordeel van de nieuwe aardappels is dat je de schil erbij op kunt eten.

Ingredienten:
* 900 gr nieuwe aardappelen
* 125 gr feta
* 1/2 citroen
* 3 el munt
* pep eren zout
* olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Boen de aardappelen goed schoon en breng ze in een laagje water aan de kook. Voeg zout toe en laat ze koken tot ze bijna gaar zijn, zo’n minuut of 12.
Rasp intussen de schil van een halve citroen en pers ‘m uit.
Snijdt de feta in blokjes.
Leg de aardappels op een bakplaat en prak ze met een vork licht fijn. De aardappel moet nog wel zijn vorm enigzins behouden.
Schenk wat olijfolie over de aardappels en meng er de feta in blokjes, de citroenrasp en -sap er voorzichtig door. Bak de aardappels nog ca 25 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren en knapperig worden.
Hak de munt fijn en strooi deze met nog wat peper en zout over de aardappelen.

Home MadeUit: Tana Ramsay – Home made – Tirion – isbn 9789043912587

Koop dit boek bij BOL.com

—————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Perfect gebakken aardappels uit de oven
Lees ook:Recept Patatas bravas
Lees ook:Recept gebakken aardappelen met rozemarijn
Lees ook:Recept Boerenkool stamppot
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>