Bier drinken met je ogen

grolsch fles - evmiMannen drinken graag een biertje. Okay, dat wisten we al. Maar nu is onderzocht dat mannen liever hun bier direct uit de fles drinken, dan uit een glas. Grolsch heeft dat vanwege het 1-jarig bestaan van de 33 cl-fles laten uitzoeken. Maar liefst 58% van de ondervraagde mannen drinkt thuis zijn biertje direct uit de fles.

En ook net iets meer dan de helft van de mannen zegt ook in de horeca liever direct uit de fles te willen drinken, als dat zou kunnen.
De consumenten zeggen dat bier uit de fles anders smaakt dan uit een glas. Grolsch is het daar niet mee eens en denkt dat de vorm van de fles en de kleurstelling bepalen of consumenten het bier al dan niet uit de fles drinken. Daarop stellen de onderzoekers dat consumenten bier voor een belangrijk deel met hun ogen drinken. 
Geef mij maar een glas! 

bron en foto: EVMI

Lees ook:Biertje? Even 270 euro lappen!
Lees ook:Wijn in petfles
Lees ook:Bier & Food
Lees ook:Gulpener komt met bierblad Puurzaam
Lees ook:Bier op het menu

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Bier drinken met je ogen

  1. Jeroen

    Dit onderzoek is door Grolsch uitgevoerd, die net ‘toevallig’ een nieuwe fles heeft en zich daarmee onderscheid ten op zichtte van andere biermerken. Op http://www.goedkoopbier.nl/opinie/Ik_drink_het_liefst_bier_uit_een___ staat ook een soort van onderzoek, en hier komen hele andere resultaten naar voren: 34% drinkt het liefst een biertje uit de fles. En dit is een onafhankelijk onderzoek, dus ik heb hier toch wat meer vertrouwen in.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Jeroen, ik zelf denk dat een poll op internet juist iets onbetrouwbaarder is dan een onderzoek van een onafhankelijker onderzoeksbureau (want dat heeft Grolsch wel degelijk in de arm genomen). Op die poll kan zomaar iedereen reageren en weet je verder niet of de mensen die dat doen een ‘representatieve afspiegeling’ is voor Nederlandse mannen (in dit specifieke geval). Ik neem aan, want ik ken het onderzoeksbureau niet, dat het onderzoek waar ik naar verwijs, dat wel kan doen. En dat ze daarmee toch iets beter de werkelijkheid benadert dan een willekeurige internet-poll. (tja, laat ik hier nu toevallig veel verstand van hebben ;-) )

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    Maar is die representatieve afspiegeling wel een afspiegeling van de Nederlandse bierdrinkende man? Of zijn ze gewoon op straat gaan staan en hebben willekeurige mensen dat mooie groene flesje van Grolsch laten zien en gevraagd of de persoon het juist niet erg lekker lijkt om uit dat bierflesje een biertje te drinken? Op die site die ik noem komen juist alleen maar bierdrinkende mannen (en een paar vrouwen) en ja, die drinken toch echt liever uit een glas (ik ook).

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    Wat precies de onderzoeksgroep is, dat wordt me niet duidelijk uit het oorspronkelijke bericht, dus of dat bier-drinkende mannen of alle Nederlandse mannen zijn. Ik meen dat ze gebruik maken van een (voor de NL bevolking representatief) panel die regelmatig over tal van onderwerpen wordt ondervraagd. Het zou kunnen dat ze eerst de vraag hebben gesteld of ze wel eens bier drinken en dan naar hun voorkeur voor glas of fles.
    Jouw suggestie dat ze de straat op zijn gegaan, dat lijkt me niet, dat kost te veel geld ;-) .
    Het nadeel van de poll waar jij naar verwijst is dat deze geen afspiegeling hoeft te zijn van alle bierdrinkende mannen (zo zitten er al vrouwen tussen!), want zo zijn bijvoorbeeld de bierdrinkende mannen die geen toegang tot internet hebben niet vertegenwoordigd. De poll zegt vooral iets over (een deel van) de bezoekers van de site en hun voorkeuren.
    En ik ga ook voor glas trouwens!

      /   Reply  / 
  5. karel

    Tja, bier uit fles zal altijd een minder complexe, en zowiso minder smaak hebben. Dat deze mannen het bier lekkerder vinden uit fles zegt wat over de smaak van grolsch, die, of het nou lekker is of niet, het best tot zijn recht komt in een glas, waar er meer zuurstof bij komt tijdens het drinken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>