Stamppot geliefd bij kinderen, zeggen ze

stamppot worst ministerie eten en drinkenHoe het ze gevraagd is weet ik niet, maar ik heb wel een vermoeden. Nederlandse kinderen zouden dol zijn op stampppot en zouden het liefst meer dan de 1x per week die ze het voorgeschoteld krijgen op tafel willen hebben.
Dat is een bericht dat nu.nl van GezondheidsNet overnam en die vermeldt weer Unox als bron. En ja, dan weet je 't wel.

Uit het onderzoekje dat Direct Research.nl onder 547 ouders en 509 kinderen in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar verrichtte blijkt ook dat 92 procent van de kinderen eet stamppot met rookworst. En dat ruim een derde van de kinderen het liefst het hele jaar door stamppot zou willen eten. Dat lijkt me dan weer goed nieuws voor de ouders die er niets in krijgen: gewoon alles door elkaar prakken en zeggen dat het stamppot is, rookworstje erbij en klaar!

Van het lijstje met stamppotten die de kinderen voorgelegd kregen is boerenkoolstamppot het populairst, terwijl de ouders aangeven liever andijviestamppot te eten. En ja, zo kan ik het natuurlijk ook: geef de kinderen een lijstje met allerlei stamppotten en vraag dan of ze dit graag eten. Dan zal heus een aanzienlijk deel zeggen dat ze dat doen. Maar zet er ook patat, pizza of appelmoes bij en je uitslag zal gegarandeerd heel anders zijn. Uit de inleiding over het onderzoek op de eigen site stelt Unox dat een van de vragen was wat het favoriete wintergerecht is. Daarmee geeft de opdrachtgever zelf een iets eerlijker beeld van het gedane onderzoek. Hier kan het persbericht met alle resultaten vinden.

Wel een leuke uitkomst vond ik dat kinderen stamppot blijkbaar ook een andere naam geven: hutsefluts, stimpstamp, smiksel smaksel, ijzerman-eten of panprakkie.

De foto van de boerenkool met worst komt van het enige echte Ministerie van Eten en Drinken.

Lees ook:Ze weten het wel, maar ze doen het niet
Lees ook:Win het kookboek Stamppot
Lees ook:Universiteit zoekt kookliefhebbers
Lees ook:Nederlandse kinderen eten niet gezond genoeg
Lees ook:Utrecht krijgt stamppotwinkel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stamppot geliefd bij kinderen, zeggen ze

  1. Pingback: Recept Boerenkool stamppot | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>