Wat voor type eter ben jij? (+ poll)

Niet iedereen gaat hetzelfde met voedsel om. We zijn zelfs in te delen in vier groepen: behoudend, avontuurlijk, betrokken en gemakzuchtig. En dat maakt mij nieuwsgierig: hoe benoemen de lezers van koken.blog.nl zichzelf? Dus in de eerste poll op dit blog gaan we dit onderzoek van het LEI nadoen.

Ben je nauwelijks geïnteresseerd in de herkomst en de veiligheid van voedsel, en eet je eigenlijk alleen maar omdat het moet, dus dan maar liever snel en makkelijk dan zou je wel eens in de gemakzuchtige groep kunnen passen. Andere kenmerken van de leden van deze groep zijn het lezen van de Telegraaf, het luisteren naar 3fm en weinig belangstelling voor de politiek.

De betrokken mensen vinden juist voedselveiligheid wel belangrijk en hechten ook erg aan de gezondheid, dier- en milieuvriendelijke en eerlijke productie ervan. Dit zijn vaker vrouwen, mensen zonder een baan of kinderen en CDA stemmers.

Of val je in de behoudende groep? Het liefste eet je wat je als kind al at en lees je Privé en Story. Politiek gezien gaat je voorkeur uit naar de VVD, Wilders, ChristenUnie en SP.

De vierde groep die wordt onderscheiden wordt avontuurlijk genoemd. Zij zijn erg bezig met de herkomst en de milieuvriendelijkheid van voedsel, stemmen PvdA en Groenlinks, lezen de Volkskrant of NRC en eten vooral om te genieten.

Laat het me weten via de poll rechts in het menu en/of door bij de reactie-optie onder dit bericht. Ik ben benieuwd!

update 18 feb 2008: de gratis krant DAG schrijft vandaag ook over dit onderzoek en heeft een beeldende foto bij iedere groep geplaatst.

Lees ook:Lezers koken.blog zijn avontuurlijke eters
Lees ook:We gaan niet zonder kaas, drop en hagelslag op vakantie
Lees ook:Ook apen willen gekookt voedsel
Lees ook:Ook Food Film Festival op je tv!
Lees ook:Welk eten vond jij als kind het lekkerste? (poll)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>