Nieuwe restaurantgids die alles samenvat op komst

BRgidsGister deelde autobandenfabrikant Michelin traditiegetrouw als laatste haar sterren uit voor 2010. Zij werd hierin vooraf gegaan door Lekker, SpecialBite en GaultMillau.

Maar raak je nu het overzicht een beetje kwijt van welk restaurant ook al weer goed scoorde in welke gids, wacht dan even tot half december. Dan komt de website Speciale Restaurants met hun eigen restaurantgids uit, waarin ze al deze scores middelen tot een nieuw cijfer. Het restaurant dat dan het hoogste scoort, is gemiddeld genomen dus echt het beste van het land. De gids zal BijzondereRestaurants in Nederland 2010 gaan heten.

Hoe komt de BR-index® tot stand?
De website BijzondereRestaurants kijkt onder andere naar de bestaande restaurantgidsen, de beroepsverenigingen van koks en restaurants waar een SVH-leermeerster in de keuken staat. De nieuwe gids bevat de gegevens van 575 restaurants. Daarvan is ruim de helft lid van een kwaliteitsvereniging. De andere helft bestaat uit restaurants die hoog scoren bij de professionele gidsen, restaurants met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding en de vaak vergeten goede restaurants in een hotel zijn opgenomen.

De nieuwe gids
De nieuwe restaurantgids BijzondereRestaurants ligt medio december voor € 9,95 in de winkel en bevat 575 restaurants in het betere en topsegment en geeft alle rapportcijfers als samenvatting van de waarderingen van Michelin, GaultMillau & Lekker. Alle leden van en informatie over de 9 Nederlandse kwaliteitsverenigingen (ook oosterse keukens), alle restaurants waar SVH-meesters werken (koks, gastheren, wijnmeesters, schenkers en een meesterijsbereider), lekkere adressen waar je onder € 35,- kunt dineren en ruim honderd Bijzondere Hotels (eigen selectie) staan erin. Achterin kun je adressen opzoeken per provincie en per vereniging.

Lees ook:Bib Gourmands 2010 bekend
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar
Lees ook:Een pure restaurant-App
Lees ook:Top 10 Lekker uitgelekt
Lees ook:Eerste Italiaanse restaurantgids van Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe restaurantgids die alles samenvat op komst

  1. Erik

    Slim idee. Je raakt inderdaad door de bomen het zicht op het bos kwijt. Ben benieuwd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>