Mini-cursus eten met stokjes (filmpje)

Het ziet er altijd zo makkelijk uit, maar het valt nog niet mee als je het zelf probeert: eten met stokjes. Maar zoals zo vaak het geval is met technieken, oefening baart kunst.
En wist je dat er al waarschijnlijk meer dan tweeduizend jaar stokjes worden gebruikt om mee te eten? En dat er verschillen bestaan tussen de Chinese, Japanse en Koreaanse stokjes?

De bedoeling van het eten met stokjes is dat het onderste stokje niet beweegt en de bovenste wel. Die bovenste rust op je duim en beweeg je met de middel- en/of wijsvinger.  Bekijk op je gemak de foto's bij Coquinaria of bekijk hieronder de korte les.


Doe mee aan de prijsvraag van koken.blog en win een workshop Chinees koken van Pay-Uun Hiu en maak samen met haar de lekkerste recepten uit haar boek. En haar boek Oranje Soep van Witte Wolk krijg je natuurlijk gesigneerd en al mee naar huis. Hier lees je alles over hoe je deze workshop voor twee personen kunt winnen. Meedoen kan tot en met zondag 31 augustus 2008.

Lees ook:Nog twee dagen
Lees ook:De laatste dag
Lees ook:Geen zin in Pecking eend
Lees ook:Prijsvraag: Win een workshop Chinees koken met Pay-Uun Hiu
Lees ook:Koken.blog goes China

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mini-cursus eten met stokjes (filmpje)

  1. Christianne

    Goed filmpje!
    Je zou nog kunnen laten zien hoe je de stokjes op gelijke lengte krijgt (even met de punten op tafel tikken).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>