Recept Rabarberlimonadesiroop

rabarbersiroop

Is het nou een groente of een vrucht? Rabarber kun je altijd zo moeilijk benoemen. Officieel is het een groente maar als zodanig wordt het bijna niet gegeten. Meer, net als bij appelmoes, als een bijgerecht. Of als een nagerecht.
Gek eigenlijk, er zijn zoveel gerechten te bedenken met deze friszure stengels. Waarom eten we er dan toch zo weinig van?

Speciaal daarom vandaag een rabarberrecept. Dit keer eentje om te drinken. Want een dorstlesser kunnen we met dit weer wel goed gebruiken. En sta niet raar te kijken als je deze week nog meer rabarber recepten tegenkomt. Vanaf morgen is het namelijk Dutch Rhubarb Week. Op initiatief van Mister Kitchen, om het imago van deze groente op te pimpen, zal een bijzondere selectie restaurants door het hele land de veelzijdigheid van rabarber onderstrepen middels originele gerechten. Alle deelnemende zaken zijn te vinden op www.rabarcello.com

Rabarberlimonadesiroop

2 kg rabarber
8 dl water
700 gr. kristalsuiker

Was de rabarber en laat uitlekken.  Snij in stukjes van ca. 5 centimeter. Doe hem samen met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken.

Bekleed een zeef met een kaasdoek (of theedoek). Zet hem op een schone pan en stort de rabarber erin. Laat het sap eruit lekken. Verwarm de sap met de suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Schuim de siroop af en laat 10 minuten zachtjes koken.

Schenk de hete siroop in gesteriliseerde flessen en sluit deze af. Bewaar de siroop na het afkoelen in de koelkast. Leng de siroop voor gebruik aan met twee delen koud water. Serveer met ijsblokjes.

Tip: voeg mousserende wijn of bruiswater toe aan de limonadesiroop. Zorgt voor een feestelijk effect.

 

 

Lees ook:Recept rabarber-walnotentaart
Lees ook:Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs
Lees ook:Recept – Citroenijs
Lees ook:Recept Indonesisch gestoomd gebak (roti kukus)
Lees ook:Recept Baklava

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>