Het kleine aspergekookboek

Van ieder kookboek dat bij mij door de bus word ik nog altijd blij, hoeveel het er soms ook zijn. Maar een kookboek met een strikje erom, dat is pas echt een kadootje! Lang bleef ik niet naar het strikje staren, dat rukte ik er snel af om de binnenkant van mijn nieuwste kookboek, Het kleine aspergekookboek, te kunnen bekijken.

En dit ontdekte ik:  

In dit, van oorsprong Duitse kookboek, worden tal van recepten met asperges gegegeven. Dat het kookboekje, het is niet groter dan de gemiddelde agenda, nu uitkomt is natuurlijk geen toeval. Op dit moment worden de eerste asperges van het seizoen gestoken en op de borden gelegd. De eerste twee keer eet ik ze altijd op vertrouwde klassieke wijze, maar daarna wordt het tijd om te experimenteren.

Of je nu groene of witte asperges wilt verwerken in een salade, soep of wilt combineren met vlees, gevogelte, vis of in een vegetarische schotel, met Het kleine aspergekookboekje doe je daarvoor genoeg ideeën op. Al huiver ik wel om bepaalde combinaties met asperge op mijn bord te leggen, zoals het recept Aspergesalade met avacado voorschrijft, of de mango uit de Exotische salade. En ook lijkt het me zonde om asperges in een curry te verwerken. Deze Italiaanse aspergessalade met artisjok lijkt me wél het uitproberen waard.

Boek: Het kleine aspergekookboekje – Fontaine & Noë – isbn: 9789460540578 - bij bruna te koop

Lees ook:Italiaanse salade met asperge en artisjok
Lees ook:Kookboek Asperges
Lees ook:Het aspergeseizoen is begonnen!
Lees ook:Cake pops
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het kleine aspergekookboek

  1. Pingback: Het kleine kruiden kookboek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>