Recept Gerookte rode biet met linzensalade

Vegetarisch eten wordt door velen nog een beetje met een scheef oog bekeken. Het zou saai, vlak en vooral niet spannend zijn. Steeds meer mensen weten intussen beter, en ook restaurantkoks laten zich steeds vaker door groenten inspireren. De culinaire gids Vegetarisch uit eten heeft 125 restaurants op een rij gezet waar het volgens de samenstellers Ton de Zeeuw en Robert van der Aa goed vegetarisch eten is. En om de thuiskoks ook te overtuigen, is van veel van deze restaurants een recept in de gids opgenomen.

Dit recept voor Rode biet met linzensalade is niet van een restaurant met een Michelinster, maar het Belgisch restaurant Lieve uit Amsterdam won in 2010 de Bier & Gastronomie Award. Dan weet je gelijk wat je er goed naast kunt zetten! 

GEROOKTE RODE BIET MET LINZENSALADE
Voor 4 personen, vegetarisch

Ingrediënten:
*een paar rode bieten
* 100 gr lente-ui
* 50 gr rode ui
* rasp van 2 sinaasappels
* 20 gr verse peterselie
* 150 gr rozijnen
* peper en zout
* 750 gr linzen
* dressing van 10 el olijfolie, 3 el lekkere azijn, mespuntje mosterd, verse groene kruiden, peper en zout

Bereidingswijze:
Rook de bieten. Hier vind je meer info.
Kook de linzen gaar. Snijd intussen de lente-ui in ringtjes. Pel en snipper de rode ui. Hak de peterselie fijn. Wel de rozijnen.
Meng de gare linzen met beide uisoorten, de rozijnen, de sinaasappelrasp, peterselie, peper en zout.
Klop de dressing door de olijfolie langzaam door de andere ingrediënten te kloppen (zie hier).
Snijd de gerookte biet in heel dunne plakjes en verdeel ze, als carpaccio, over 4 borden.
Zet er een ronde steker op en doe daarin de linzensalade. Druk deze voorzichtig goed aan, zodat de salade blijft staan als je de steker weghaalt.
Verdeel de kruidendressing over de Rode biet en de linzensalade.

Uit het boek: Vegetarisch uit eten – Ton van der Zeeuw & Robert van der Aa – Karakter – isbn: 9789061129882
Koop dit boek!

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Salade van rode biet, sinaasappel en olijven
Lees ook:Vegetarisch uit eten
Lees ook:Recept Viva Arabia: sardientjes met tomaat en eieren
Lees ook:Recept Vegan: Shepherd’s Pie
Lees ook:Recept Appel-bietjessalade met venkel en roquefort

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Gerookte rode biet met linzensalade

  1. Pingback: Vegetarisch uit eten | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>