Brr, wat een kou! Hoewel veel mensen dat je alcohol vervliegt als je het verwarmt, is dat niet helemaal zo. In het geval van Glühwein dus ook niet! Er vervliegt heus wel een beetje alcohol, maar niet alles. Maarja, die alcohol in combinatie met de warmte maakt je wel lekker rozig en daar is het je toch om te doen als je dit maakt.
Het recept komt uit het boek Ik eet, dus ik ben. Journalist Michiel Bussink bundelde 60 eigenwijze recepten die hij schreef voor Milieudefensie Magazine. Bij ieder recept staat hij stil bij hoe we met Moeder Aarde en al het levende omgaan. En dan zie je dat een Geitenwollensok ook heus humor kan hebben en niet wereldvreemd zijn. Leuk boek!
GLÜHWEIN
Ingredienten:
* 1 fles rode wijn
* 6 kruidnagels
* schil van een (biologische onbespoten) sinaasappel
* kaneelstokje
* 4 peperkorrels
* suiker of honing naar smaak
* (eventueel) appelsap of diksap
Bereidingswijze:
Schenk de wijn in een pan en voeg alle andere ingredienten toe.
Laat een half uurtje trekken en serveer in mokken!
Voor kinderen kan je een variant met appelsap/diksap maken, laat dan de pepers eruit.
boek: Michiel Bussink – Ik eet, dus ik ben - Scriptum – isbn 9789055946792 - Bruna
—
Lees ook:De lekkerste kookboeken over de Hollandse pot
Lees ook:Recept Sangria
Lees ook:Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels
Lees ook:Recept Pannenkoeken met geglaceerd zomerfruit
Lees ook:Recept voor Gebakken peren