Recept Romige knolselderijsoep

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben nog helemaal niet in de kerststemming. Ondanks alle versieringen overal, de kerstliedjes op de radio en de gedachte om een lekker kerstmenu te mogen (!) verzinnen, het lukt me maar niet. Wel ben ik van plan om het kerstmenu lekker eenvoudig te houden. Niet dat ik dan de gewone stamppot op tafel zal zetten, maar ik wil gerechten maken van goed te verkrijgen ingrediënten en daar dan net even iets bijzonders aan toe te voegen dat het recept net wat minder ‘doordeweeks’ maakt.

Zoiets als Jeroen de Zeeuw doet in zijn eerste kookboek Vers! met dit recept voor Romige Knolselderijsoep. Eenvoudig, goed voor te bereiden en op het laatst lekker op smaak gebracht met truffeltapenade. Zo simpel kan het dus echt zijn! En het leuke is, veel mensen kennen de knolselderij niet als ‘zelfstandig’ ingrediënt (alleen als onderdeel van de snert), dat maakt het ook extra bijzonder. Vergeten groenten enzo!

 ROMIGE KNOLSELDERIJSOEP
Voor 2 personen

Ingrediënten:

* 1 knolselderij
* 2 el truffeltapenade
* 1 takje tijm
* 5 dl kippen- of groentenbouillon voor de vegetarische versie
* 2 laurierblaadjes
* scheutje melk
* 1 dl room
* peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de knolselderij en snijd ‘m in gelijkmatige blokjes. Rits de blaadjes tijm van het takje.
Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de knolselderij met de tijm, laurier en een scheut melk (tegen verkleuring van de knolselderij) gaar. Laat ca 20 min koken.
Haal de laurier uit de pan en pureer de soep. Dat kan je het beste zo doen: Zeef de soep en vang het vocht op, pureer de groenten en voeg beetje bij beetje het vocht toe tot de soep de goede dikte heeft.
– tot hier kan je het recept goed voorbereiden –
Maak de soep warm, voeg de room toe en warm deze even mee. Laat de soep niet meer koken.
Verdeel de truffeltapenenade erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Boek: Vers! – Jeroen de ZeeuwForum – isbn 9789049201111 – Bruna

—-

Lees ook:Recept Groente-hutspot-knollentaartje
Lees ook:Recept Stiltonsoep
Lees ook:Recept olijvensoep
Lees ook:De lekkerste kookboeken over de Hollandse pot
Lees ook:Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Romige knolselderijsoep

  1. Pingback: De lekkerste kookboeken over de Hollandse pot | Koken

  2. Pingback: Kerstmenu: hier vind je de recepten | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>