Recept Coquilles met eekhoorntjesbrood en hazelnoot

Je kunt je door van alles laten inspireren voor je avondeten. Je ziet iemand iets eten, je hoort een kip kraaien, je leest een culicolumn en het idee van het recept blijft hangen of je wordt ingeinspireerd door de ingredienten die je nog in de koelkast hebt liggen of die je op de markt tegenkomt. Maar heb je ook wel eens aan Kunst als inspiratiebron gedacht? Met het kookboek Artacucina, dat een kunst- en kookboek in 1 is, zal dat zeker lukken.

Het recept van vandaag komt uit dit boek en staat naast een kunstwerk van acryl en krijt op hout van Liesbet Milort. En het stelt een eekhoorn voor dat een hazelnootje eet. Zie hier het bruggetje naar het recept uit dit tweede boek Artacucina van galerie ArtAcasa. En kom vanavond nog even terug naar koken.blog.nl om te lezen wat ik van dit boek vind.  

COQUILLES MET EEKHOORNTJESBROOD EN HAZELNOOT
Kunstig recept voor 4 personen

Ingredienten:
* 500 gr vastkokende aardappels
* 12 coquilles (St. Jacobsschelpen)
* 350 gr eekhoorntjesbrood
* 2 flinke scheuten olijfolie
* 6 el grofgehakte hazelnoten
* 40 gr boter
* bieslook
* peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd ze in plakjes.
Maak de paddenstoelen schoon, indien nodig, en bak ze in ruim olie.
Laat de boter smelten in een ander pannetje en bak hierin de hazelnoten tot ze mooi bruin zijn.
Spoel de coquilles schoon en dep ze droog met keukenpapier. Bak in een andere koekenpan de coquilles in 2 a 3 minuten per kant.
Stapel een paar aardappelplakjes op een bord en doe hierop een laagje paddenstoelen. Leg de coquilles op de paddenstoelen en garneer met de gebakken hazelnoten en de bieslook.

Uit: Artacucina – ArtacasaScriptum – isbn 9789055946853 – Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————————

Lees ook:Recept Risotto met eekhoorntjesbrood en prosecco
Lees ook:Preistamppot met gebakken vis
Lees ook:Artacucina 2
Lees ook:Recept – Pappardelle met truffel en paddenstoelen
Lees ook:Recept Stoofpot van kip en eekhoorntjesbrood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>