Preistamppot met gebakken vis

Stamppotten worden vaak met vlees gegeten. Maar waarom niet met vis? Vandaag kreeg ik een emailtje van Potatomania, de promotiesite van aardappels en daarin stond dit weekrecept. Lekker winters, maar dan wel wat lichter dan we gewend zijn. En een leuke variatie, als je de stamppotten nog niet zat bent deze winter.

PREISTAMPPOT MET GEBAKKEN VIS
voor 4 personen

Ingrediƫnten:
* 1kg kruimige aardappels
* 400 gr prei
* 4 visfilets (rode mul zegt het recept)
* 130 gr zachte boter (evt gezouten) + extra boter om te bakken en voor de puree
* scheut melk
* 50 gr verse kruiden, zoals bieslook, basilicum
* peper en zout

Bereidingswijze:
Meng de boter met de verse kruiden en wat peper (en evt zout). Het mooiste is om dit een dag vantevoren te doen, de kruidenboter in een stuk alufolie tot een rol te wikkelen en deze in de koelkast te laten opstijven. Vandaag snijd je er dan een paar plakjes vanaf.
Schil de aardappels en breng ze in een laagje wat aan de kook. Voeg zout toe en kook de aardappels gaar in ca 20 min.
Snijd de prei in dunne ringen, was ze en voeg ze na 10 min aan de aardappels toe.
Bestrooi de vis met peper en zout en bak ze in een klont boter in ca 7 min gaar.
Giet de aardappels en de prei af en stamp ze met wat boter en warme melk tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de preistamppot met de gebakken vis en een plakje kruidenboter.

Bron: potatomania

Lees ook:Stamppotten zijn niet saai!
Lees ook:Recept Stamppot met roodlof, amandel en brie
Lees ook:Recept Zuurkoolschotel met pompoen
Lees ook:Recept Kruidenboter
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>