Recept Tompouche met blauwe bessen

Vorige week is het PR-bureau voor Groenten en Fruit een nieuwe campagne begonnen om zomerfruit onder de aandacht te brengen. Dat mag best een beetje sexy gebeuren, dacht het Bureau, en met kreten als Lekker ding, Lekker fris en Lekker stuk worden 6 heerlijk zomerse stukjes fruit onder de aandacht gebracht.

Vandaag besteden we aandacht aan de Blauwe Bes, een van onze favorieten. 

Indianen
De blauwe bes stamt af van de bosbes, waarmeer rond 1920 de eerste pogingen voor commerciele teelt mee werden gedaan. Maar de Indianen erkenden al de mytische eigenschappen van de (oorspronkelijke) bes, die zij vanwege het 5-hoekige kroontje ster-bes noemden. Deze bes zou door de Grote Geest naar de Aarde zijn gestuurd om hongersnoden te verlichten. En ook toen al werd de bes als medicijn ingezet. Dat leerde ik op de website Simpy de Bes, die helemaal in het teken van de blauwe bes staat.

Recept tompouche met blauwe bessen
En op deze zelfde website staat ook het recept voor deze heerlijke tompouche met blauwe bessen. Een heerlijk gebakje of toetje van plakjes bladerdeeg, stevige slagroom en blauwe bessen. Of je maakt het met kleine Amerikaanse pancakes, zoals je op de foto kunt zien.  

———————————————————————————————————

Lees ook:Recept Jam maken (zonder suiker)
Lees ook:Vers fruit in attractieparken
Lees ook:Recept Salade met zomerfruit
Lees ook:Recept Pannenkoeken met geglaceerd zomerfruit
Lees ook:Recept: blueberry pancakes #Foodblogswap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>