Vorig jaar gaf ik je in de week voor Pasen allerlei basisrecepten voor ei. Deze week ga ik op zoek naar andere lekkere gerechtjes, met of zonder ei, voor het Paasontbijt. Of Paasbrunch of -lunch, wat jij wilt.
Vandaag het recept voor sandwiches met zalm en avacado. Zalm doet het altijd goed bij een verlaat ontbijt. Het past goed bij ei, dat je vast ook ergens op tafel zult zetten, het is lekker licht verteerbaar en weer eens iets anders op je broodje. Ik koop zelf altijd de gerookte wilde zalm van de Aldi, die lijkt in niets op de bleekroze en vette gekweekte zalm die je overal kunt krijgen. Probeer ‘m ook eens!
SANDWICHES MET ZALM EN AVACADO
voor 12 stuks
Ingrediënten:
* 2 avacado’s
* 1 pakje gerookte wilde zalm (zie hierboven)
* 1 pakje roomkaas met mierikswortel of naturel
* 12 witte boterhammen
* sap van een 1/2 citroen
* verse dille
* peper en zout
Bereidingwijze:
Snijd de korsten van het brood.
Smeer drie boterhammen in met de roomkaas.
Beleg deze drie boterhammen met de plakjes gerookte wilde zalm.
Verwijder de schil van de avacado. Snijd het vruchtvlees in plakjes, sprenkel er wat citroensap over en beleg de sandwiches hiermee.
Strooi er wat gehakte verse dille, peper en zout over, en leg de drie andere boterhammen erbovenop.
Steek twee mooie prikkers in de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden.
Natuurlijk drinken we er feestelijke bubbels bij. Dat je dan de rest van de dag niets meer waard bent, ach, die meubelboulevard kan je nou inmiddels toch wel dromen?
Lees ook:Recept Koninginnehapje met zalm
Lees ook:Recept – Salade met gerookte forel
Lees ook:Recept Tomatensalade met dille
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept Rauwe zalm met gebakken aardbeien en venkel
Pingback: Recept Koninginnehapje met zalm | Koken