De quiche Lorraine is toch wel de moeder aller quiches. Alle varianten die in het vorige decennium op de keukentafels verschenen kunnen toch niet tippen aan deze Franse klassieker. Niet gemaakt van bladerdeeg, maar van een kruimeldeeg. En heerlijk machtig vanwege de spek en eieren.
Wat? Heb je ‘m nog nooit zelfgemaakt? Grijp dan nu je kans!
In het recept staat dat je een kant-en-klaar kruimeldeeg kunt gebruiken, maar die zijn de Nederlandse supermarkten niet te vinden. Dus kneed je zelf even de meel en koude boter in blokjes tot een kruimelig deeg, dat je daarna stevig maakt dooer er de eidooier en water door te mengen. Vorm er een bal van en laat even rusten.
Doe het in blokjes gesneden spek, 4 eieren, melk, room, nootmuskaat, peper en zout in een kom en klop het goed door elkaar.
Bekleed een ingesmeerde bakvorm met het deeg.
Giet de vulling in de vorm en leg er klontjes boter bovenop.
Bak de quiche Lorraine af in 45 minuten.
Serveer met een groene salade.
Lees hier het volledige recept na.
Lees ook:Recept Quiche Lorraine
Lees ook:Recept Uienbrood
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Recept Vegetarische auberginetaart met geitenkaas
Lees ook:Recept Hartige taart met witlof, ham en kaas
Je kan bijna alle quiches ook als mini quiche maken! Dat doe ik altijd bij borrels waarvoor er geen heel avondmaal naar binnen gewerkt moet worden. Op http://www.miniquiche.nl/soorten-mini-quiches.html kan je een aantal recepten vinden. Succes Jolanda