Kerstmenu uit 1001-nacht

Als je eens wat anders wilt met Kerst, ga dan eens snuffelen in de keukens van Duizend-en-een-nacht. Veel van de ingredienten die ze in die keukens gebruiken kennen wij hier ook (al dan niet uit de Mediterrane landen), maar ze gebruiken ze net even op een andere manier. En in deze keukens kennen ze mezzes, dat zijn een soort Arabische tapas, die je in kleine schaaltjes om je hoofdgerecht kunt zetten. Houd je het alleen bij de groentengerechten, dan is dit ook voor vegetariers is dit een interessante optie. Een suggestie lees je hieronder.

Amuse
Een amuse is een klein hapje waarmee je je gasten al iets van je culinaire kunsten laat zien. Een lekker stukje Turks brood (evt heel dun gesneden en dan geroosterd) met deze bijzondere spread van aubergine (baba ganaoush) brengt je gasten gelijk in de smaak.

Voorgerecht
Een lekker soepje van geroosterde pompoen met kaneel maak je na uit het derde boek Moro Londen van het succesvolle echtpaar Sam & Sam Clark.

Hoofgerecht
Zelf vind ik het altijd makkelijk om een groot stuk vlees op tafel te zetten en daaromheen allerlei kleine gerechtjes te maken. Deze kip met citroen en sumak kan dan als het gros piece dienen. Braad ‘m dan in zijn geheel. En daarbij serveer je deze taboulleh, deze verfrissende Marokkaanse komkommermoes,  eenvoudige kikkererwten-rozemarijnlatkes met een crème van muntyoghurt en geitenkaas of deze kikkererwtensalade van Onno Kleyn. Een lekkere groene salade met tomaat en feta erbij en je hebt een bijzonder menu.

Toe
Haal wat baklava en Turks fruit bij je Turkse bakker en serveer deze met wat vers fruit, een klein bolletje ijs en muntthee. Succes verzekerd!

Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak
Lees ook:Vivavalentijnsmenu amuse: oesters
Lees ook:Rode bieten in een dip
Lees ook:Inspiratie voor het kerstmenu
Lees ook:Moro Londen – Sam & Sam Clark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>