Recept Geroosterde pompoen

Vanwege het foodlog-event dat in de maand november door koken.blog wordt georganiseerd en dat in het teken van de pompoen staat, krijg je deze hele week de lekkerste pompoenrecepten. Hierop koken.blog gaf ik je eerder al twee recepten voor een pompoensoep (deze en deze), beide uit een kookboek. 
En pompoensoep is vaak het enige waar mensen aan denken als ze pompoen horen. Dat geldt in elk geval voor die mensen in mijn omgeving, waarvan ik hoor dat ze nog nooit iets met pompoen gemaakt hebben. Maar er kan zoveel meer mee dan de pompoen in een soepje te laten verdwijnen. Je kunt pompoen bijvoorbeeld in de oven roosteren. Dat gaan we vandaag doen, met dit recept uit mijn eigen keuken.

Echt! Probeer het eens uit om pompoen op tafel te zetten. Het is een echte allemansvriend. Het vruchtvlees is zoet en zacht, dus ook geschikt voor kinderen, en je kan een aangesneden pompoen nog een aantal dagen in de koelkast goed houden.

GEROOSTERDE POMPOEN 

Ingredienten:
* 1 kleine (fles-)pompoen of een halve gewone
* 1 of 2 tenen knoflook
* 5 el olijfolie
* 1/4 ingelegde citroen (info)
* 6 blaadjes verse munt, 2 el platte peterselie
* 1 el korianderzaad, 1 tl komijn, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl paprikapoeder, peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen doormidden, haal de pitjes eruit en snijd ‘m dan in parten.
Snijd de ingelegde citroen heel fijn, hak de knoflook, peterselie en de munt fijn en meng dit alles met de specerijen en olijfolie.
Smeer de parten pompoen in met de dressing en leg ze ongeveer een kwartiertje in de oven of tot ze zacht genoeg zijn.

Lekker met couscous en merguez-worstjes.

TiP: De schil van een flespompoen is nu zo zacht geworden, dat je deze ook kunt opeten, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel
Lees ook:Recept Sinterklaassoep van pompoen en pepernotenmix
Lees ook:Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Kokenblog Kerstmenu: Pompoen-kikkererwtenstoofpot met halloumi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>