Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes

voorlichtingsbureau broodJe kunt moeders natuurlijk een boterhammetje en wat plakjes kaas of een kuipje jam geven, zodat ze zelf moet smeren, maar je kunt haar natuurlijk ook een kant-en-klaar belegd broodje voorschotelen. Van een frisse sandwich tot een bruin boerenbrood met kaas of een gevuld pitabroodje, alles is mogelijk.

Kijk eens op deze site van het Voorlichtingsbureau Brood. Daar staan een paar heel lekkere tips voor een fijn ontbijt. Zoals deze spannende croissant met abrikoos en chocolade, deze frisse toast met roomkaas en hazelnoten, deze gezonde volkorenboterham met rookvlees en komkommersalade of deze luxe beschuitbol met roerei en zalm. Wil je iedere dag een tip voor een gezonde belegde boterham, kijk dan hier eens. Hier staan ook nog een paar tips die het ook in je keuken thuis goed doen.

Maar het meest feestelijk is deze tip van het voorlichtingsburea Brood, waar ook de foto vandaan komt. Hartige mini-sandwiches met groenten, geitenkaas en ham. En het hele gezin kan er van mee smullen!

Deze week maken we lekkere ontbijtjes op koken.blog. Lekkere en gezonde tips voor fruit bij het ontbijt gaven we gister. Maar je kunt natuurlijk ook zelf lekker uitgebreid kokkerellen en allerlei broodjes zelf bakken. En hoe je dat veilig doet met je kinderen samen, lees je hier.

Kijk ook eens bij de ei-recepten van koken.blog: gemarmerde eieren, het feestelijke eieren en cocotte, een lekkere omeletroerei à la Gordon Ramsay of kies voor een gepocheerd ei.

Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: zelf bakken
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: het fruit
Lees ook:Tips voor een veilige moederdag in de keuken
Lees ook:Kookboek Granen, peulvruchten & zaden
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>