Alain Ducasse in Collegetour

Vorige week maandag vonden de opnames plaats van het tv-programma Collegetour. Gast was niemand minder dan Alain Ducasse, de kok en ondernemer die de meeste Michelinsterren (ik meen 19!) achter zijn naam mag schrijven. Maar liefst 3 van zijn restaurants hebben 3 Michelinsterren. Maar ook runt hij meer toegankelijke bistro’s.

In dit tv-programma zit de gast met presentator Twan Huys op een klein podium. Daarom heen zit het publiek, dat grotendeels uit studenten bestaat. Zij mogen opstaan en de gast een vraag stellen. En vanavond wordt de Collegetour met Alain Ducassse uitgezonden.

Vragen die door studenten gesteld werden gingen over of hij wel eens een hamburger van McDonald’s had gegeten, hoe hij toch zo slank bleef, hoe hij geïnspireerd blijft en hij nodigde de sterklas van jonge koks van het ROC van Amsterdam uit om een keer bij hem in zijn kookschool te komen kijken.

Bij de opnames was ook een grote groep sterrenchefs die het naar verluid laat hebben gemaakt in het restaurant van Ron Blaauw. Dat zal je dan niet zien vanavond. Maar wie weet, als je goed kijkt, kan je mij misschien wel in het publiek zien zitten! ;-)

Collegetour met Alain Ducasse – donderdag 24 maart – 21.00 uur – Nederland 3

Lees ook:Robert Kranenborg heeft lol in tv-programma Over de Kook
Lees ook:Pierre Wind leert Turken koken
Lees ook:Over de kook start vanavond
Lees ook:Nigella Lawson in College Tour
Lees ook:Serendipiteit: gerechten uit de printer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>