Great Britisch Menu

Het begint weer: BBC's Great Britisch Menu. Dat is een strijd tussen professionele koks. De winnaar mag het menu voor een belangrijk evenement samenstellen èn koken. Twee jaar geleden was dat een diner voor de Britse koningin, daarna moesten de Fransen overtuigd worden dat de Britten heus ook kunnen koken en dit jaar geeft Engelands beste chef, Heston Blumenthal, een feestje. Iedere aflevering strijden twee koks tegen elkaar om hun regio te mogen vertegenwoordigen in de finale.

Iedere chef zoekt de beste ingrediënten uit zijn eigen regio en maakt daarmee een voorgerecht, een gerecht met vis, een vlees-gerecht en een toetje. De jury, bestaande uit Matthew Fort, Prue Leith en Oliver Peyton, bepaalt welke kok het beste de hedendaagse moderne Britse keuken vertegenwoordigd. In de finale koken deze winnaars nogmaals hun volledige menu. En dan is het aan het publiek om te bepalen welke chef zich de winnaar mag noemen en voor Heston Blumenthal en zijn gasten mag koken.

Great Britisch Menu, BBC 2, 19.30-20.00 uur. Iedere werkdag.

Lees ook:Heston Blumenthal zoekt perfectie
Lees ook:Een kookboek van 1200 euro
Lees ook:Heston Blumenthal verkoopt The Fat Duck toch niet!
Lees ook:Smaak wordt bepaald door geboorteplaats
Lees ook:Ben jij de beste hobbykok van 2009?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>