Cookshelfie – kiek je kookboekenkast!

cookshelfie jasmijn

De Van Dale riep selfie uit tot  Woord van het jaar 2013:  ”Een fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite“.
De Britse krant The Guardian vond zelfportretten maar weinig interessant en deed de volgende oproep aan haar lezers: ’Forget selfies, we want to see your shelvies’. Waarbij een shelfie een snapshot is van een boekenplank of een hele boekenkast.

Boekhandel Stevens uit Hoofddorp ging nog een stapje verder en twitterde afgelopen week:


Kookboekengekken die wij zijn, zijn nieuwsgierig naar jouw kookboekenkast.

Laat ons jouw kookboekenkast zien, en wij vertellen we wie je bent. Geheel vrij naar de meest geciteerde uitspraak van ‘s werelds eerste culinair schrijver Jean-Anthelme Brillat-Savarin: “Zeg me wat je eet, dan zeg ik wie je bent!“.

Je kunt hieronder reageren, maar leuker is natuurlijk om je foto te twitteren. Doe dat met de hashtag #CookShelfie, dan herkennen we ze snel.

Natuurlijk bijten we zelf het spits af.

De #cookshelfie van Jasmijn:

cookshelfie jasmijn

Mmm, interessante mix. Raw Food tussen het snoepboek A la Mère en Yvette van Boven? Een kast van iemand die van alles wel wil weten over het hoe en waarom van koken, maar ook niets lijkt te willen missen wat er aan nieuwe kookboeken wordt geschreven. Iemand die moeilijk keuzes kan maken?

Een selectie van Denise:

cookshelfie denise

Kookboeken mooi geordend op grootte, kleur en onderwerp. Belangrijk: gevoel voor schoonheid. Eten is vooral lekker als het mooi gepresenteerd wordt (NOMA, Down to Earth, mooi!). Ja, achter deze kookliefhebster schuilt ook een stylist en organisator.

 

Jill heeft ze zo georganiseerd:

cookshelfie jill

Hier hebben we te maken met iemand die graag zelf in de keuken staat om anderen, van jong tot oud, te verwennen. Iedereen de lol van leuk, lekker en niet al te ingewikkeld eten laten proeven!

En bij Edith staan ze zo:

cookshelfie edith

Wouw, een opvallend grote diversiteit. Veel wetenschapsboeken over koken. Mooi! Hier hebben we te maken met iemand die van alles het naadje van de kous wil weten en het liefst daar de hele dag mee bezig is.

Laat jij ook jouw kookboekenverzameling(etje) zien?! #CookShelfie Spread the word!

—————————————————————————

Lees ook:Geef een cadeau dat groeit!
Lees ook:Het keukenboekje
Lees ook:Win het kookboek Stamppot
Lees ook:Word zelf TV-kok!
Lees ook:Ober, er zwemt een kwal door mijn soep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>