Aangebrand

Het leven van een culinair journalist en recensist van restaurants gaat niet over rozen. Als je een restaurant niet de hemel inprijst kan dat je duur komen te staan. Kok of eigenaren kunnen hun bedreigingen ook echt uitvoeren. Tenminste, als we de roman Aangebrand moeten geloven.

In deze culinaire thriller, volgens mij een geheel nieuw genre, werkt voormalig restaurantrecensist Ton de Zeeuw dit idee verder uit. 

In Aangebrand volgen we zijn alter ego Nic Hak die voor de rubriek Natafelen met Nic restaurants door het hele land bezoekt. Zelf had Ton de Zeeuw een rubriek Tafelen met Ton in De Telegraaf. En beide heren schrijven alleen recensies als ze tevreden zijn met een restaurant. In tegenstelling tot collega Petrus van ‘t Hek, ofwel Johannes van Dam. Beide recensisten hebben het restaurant van Cora Traarbach bezocht en hun mening aan de kok en eigenaresse niet onder stoelen en tafels gestoken. Cora Traarbach laat dat echter niet op zich zitten en zweert wraak.

Onze hoofdrolspeler Nic Hak krijgt daarop een menukaart met foto’s van hem en dames, ja je maakt wat mee als culinair journalist, en zelfs een afgehakte vinger in zijn saus. En dus gaat hij op zoek naar de dader. Daarbij krijgt hij hulp van de redactrice van de populaire receptensite Snoepweb (zie je de gelijkenis?). En samen, en met wat hulp van de politie en Thérèse Boer bij wie ze onderduiken, proberen ze het raadsel, en later zelfs een moord, op te lossen.

Luchtig en vlot geschreven, perfect voor op een warm en zonnig strand als je behoefte hebt aan makkelijke lectuur.

boek: Ton de Zeeuw – Aangebrand – Karakter – isbn: 9789061127383 – te koop bij bruna

Lees ook:Recept Gerookte rode biet met linzensalade
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Lees ook:Culinair reiswoordenboek
Lees ook:Restaurant reserveren via je mobiel
Lees ook:Culinair uit je dak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>