Zelf oliebollen bakken

oliebollenboekVan oliebollen bakken weet ik helemaal niets. Maar er is nu een heus boek over oliebollen met allerhande informatie over deze gefrituurde deegbol. De bakkers IJs van Columbus, die al jaren volgens het Nederlands Bakkerij Centrum de lekkerste oliebollen bakken, hebben samen met Paul Rodenburg 'De oliebol' samengesteld. Hierin betogen ze dat pas sinds halverwege de 19e eeuw in Nederland oliebollen worden gegeten met Oud en Nieuw.

 

Hoe het precies zit, moet je zelf maar in dit boekje lezen. Gelukkig geven ze een recept (van 4 pagina's!) om zelf de lekkerste oliebollen te bakken wel prijs. Hier vind je de pdf. Eigenlijk is het daar nu al te laat voor, want het recept zegt dat je beter niet gehaast aan het bakken kunt slagen. Dan maar een oliebol van de kraam of uit de winkel!

Lees ook:De lekkerste oliebol van Nederland
Lees ook:Leer etiketten lezen – gratis boekje
Lees ook:Dubbele bakweek!
Lees ook:Leuke en handige kook apps: My Dinner Book
Lees ook:Bakken met Karin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>