Leuke en handige kook apps: My Dinner Book

Schriftjes vullen met de lekkerste recepten, en handige keukentips. Wie doet dat nog? Ik in ieder geval wel. Niet alleen leg ik er mijn lekkerste recepten in vast, ook noteer ik wat ik destijds heb gekookt voor anderen. Leuk om door te bladeren, en heel handig om een volgende keer niet hetzelfde gerecht aan dezelfde gasten voor te schotelen. Inmiddels is het voor mij een onmisbaar naslagwerkje geworden.

Mijn maag keert om bij de gedachte het ooit te kunnen verliezen, zoals de Franse sterrenkok Thierry Drapeau onlangs in Rusland overkwam. Hij verloor het notitieboekje waarin hij al 20 jaar zijn recepten en ingrediënten in schreef. Gelukkig was er een lokale ondernemer die zich het lot van de kok aantrok en een beloning van €10.000,= uitloofde. Het boekje werd in een park teruggevonden en de vinder rijkelijk beloond.


Je culinaire dagboek online
Gelukkig zijn er tegenwoordig veiligere manieren om je culinaire dagboek bij te houden. In de My Dinner Book app kun je exact bijhouden wie er kwam eten, wanneer en wat er gegeten en gedronken werd.  Ook belangrijke zaken en smaken van je gast kun je er in kwijt. Op deze manier heb je deze informatie altijd bij de hand, waar je ook bent.


Wat biedt deze handige app?
-Bijhouden wie bij je heeft gegeten en wanneer
-Wat je voor ze hebt gekookt
-Welke wijnen of andere drank je gasten hebben gedronken
-Met wie je uiteten bent geweest én de datum
-Welke gerechten en drank ze kozen
-Tips en opmerkingen van je gasten

De app is te downloaden in de itunes store voor €0,89. Wil je toch liever je smakelijke herinneringen vastleggen op papier, dan kun je My Dinner Book ook in papieren vorm bestellen. Dat kost dan wel €14,95. Maar ja, dan voldoet een simpel schriftje ook net zo makkelijk.

Wil je lezen over nog meer leuke en handige kookapps? Lees dan ook de vorige blogs in deze serie:
I: Njam en Ask the Butcher
II: Passie voor Horeca
II: Thuisafgehaald  

Bon APPetit!

 

Lees ook:Leuke en handige Kook apps: New Italian Pantry
Lees ook:Kook voor een goed doel!
Lees ook:Ze bestaan: theesommeliers!
Lees ook:Maak jij de lekkerste prak?
Lees ook:Herrie in de bouwput

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Leuke en handige kook apps: My Dinner Book

  1. huishulp

    Dit is wel een goede tip. Het is ook een mooie aandenken aan de avonden die we met vrienden delen. Ik ga nu ermee beginnen.

      /   Reply  / 
  2. Jasmijn

    Helaas, zover ik weet niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>