Steeds meer mensen interesseren zich voor gezonde voeding en verdiepen zich in wat er nu precies in hun eten zit. Op het etiket van een product kan je dan al flink wijzer worden. Maar wat betekenen toch al die E-nummers die in het lijstje van ingrediënten staan?
In principe zijn alle ingrediënten die met een E-nummer worden aangeduid in voedsel toegestaan door de Europese Unie. Daar zitten ook een aantal vreemde en soms zelfs giftige stoffen tussen.
De hoofdredacteur van Bouillon, Will Jansen, ontdekte in Frankrijk een boekje Additifs Allimentaires van Corinne Gouget. In dit boekje worden alle E-nummers beschreven en hun (bij)werkingen uitgelegd. Hij schrok en besloot het boekje voor de Nederlandse markt te vertalen.
De gids is in pocketformaat, dus je kunt het altijd bij je hebben als je boodschappen gaat doen. Erg handig is dat de E-nummers met een kleur, groen is oké, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden, worden aangeduid.
De derde druk verschijnt komende week.
Will Jansen, Wat zit er in uw eten? isbn 97.89.0777.88.288, prijs E 9,90
Lees ook:‘Wat zit er in uw eten?’-Iphone-app
Lees ook:Weet wat je eet!
Lees ook:Leer etiketten lezen – gratis boekje
Lees ook:E = eetbaar?
Lees ook:Wat je zeker moet (w)eten
Ik kwam op deze site omdat ik een zoekopdracht had ingevoerd, nl reibeküchen.
Ik vond leuke Spaanse recepten, maar géén reibeküchen…
Hmmm, daar snap ik ook niets van Lisette. Maar goed, nu weet je waar je in het vervolg moet zijn voor leuke Spaanse recepten
Pingback: ‘Wat zit er in uw eten?’-Iphone-app | Koken
Pingback: Nu ook Nederlandse culibladen op iPad | Koken