Recept en filmpje: Aardappelchips met gerookte zalm en zachte kwarteleitjes

mario&ik3Het recept van vandaag is een amuse van een chefkok wiens werk met twee Michelinsterren is bekroond. En het mooie is dat deze kok zijn keukengeheimen graag met je deelt en jou leert om de mooiste gerechten te maken.
Daarvoor heeft deze chef een serie boekachtige magazines onder de naam Mario&ik uitgegeven waarin hij stap voor stap de mooiste gerechten voordoet. En dan hebben we het natuurlijk over Mario de Ridder van twee sterrenrestaurant De Zwethheul.

Dit recept komt niet uit een van die boeken, maar van de bijbehorende website. Daarop staat dit filmpje waarin Mario het recept voordoet en hier vind je ook het volledige recept.

Deze Aardappelchips met gerookte zalm en zachte kwarteleitjes noemt Mario de Ridder zelf een zomeramuse. Hiervoor maak je zelf chips van aardappel. Daarop leg je plakjes gerookte zalm die je in dezelfde grootte snijdt als de chips. En dan bak je voorzichtig de kwarteleitjes en steek je ze voorzichtig uit zodat ze een mooie ronde vorm krijgen. Deze leg je op de zalm-chips en serveert ze lauwwarm. Maar laat Mario het je zelf maar voordoen:

Bron: Mario de Ridder – Mario&ik III: ik trakteer -Tirion - isbn 9789043911610 – lees hier mijn recensie van dit boek.
Kijk op de site van Mario&ik voor andere filmpjes.


Wil je nog meer recepten uit kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij ieder kookboek kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Leer koken op twee-sterrenniveau met Mario de Ridder
Lees ook:Recept Koninginnehapje met zalm
Lees ook:Gerookte lekkernijen
Lees ook:Recept Pasen: Sandwich met zalm en avacado
Lees ook:Recept Risotto met venkel en zalm

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept en filmpje: Aardappelchips met gerookte zalm en zachte kwarteleitjes

  1. petra

    Nou ja wat stom zeg, ik maar denken dat dit een boek (foto niet gezien, alleen titel gehoord) van Mario Uva zou zijn… weer wat geleerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>