It’s the food, my friend!

De debatreeks ‘It’s the Food…’ komt er weer aan! De zesdelige reeks over voedsel en het voedselsysteem vindt tussen maart en mei plaats in Amsterdam, in de Rode Hoed. Net zoals voorgaande jaren is de zesdelige debatreeks onder leiding van Felix Rottenberg over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Vanaf 4 maart vier bijeenkomsten in de Rode Hoed in Amsterdam en twee keer op locatie in Wageningen en Den Bosch. De reeks wordt georganiseerd door Ecominds en CLM, en heet dit jaar geen stupid, maar It’s the food, my friend!

Deze vijfde reeks zet de schijnwerpers op belangrijke analisten en vernieuwers van onze voedsel- en landbouwcultuur. Wat is de betekenis van vernieuwers voor de voedselproductie, voor duurzaamheid en voor onze sociale en economische relaties? Hebben we te maken met tijdelijke, marginale verschijnselen of gaat dit veel dieper? Naast wetenschappers komen ook boeren, beleidsmakers en jongeren werkzaam in de voedselketen aan het woord.

 

Programma
-Dinsdag 4 maart (Rode Hoed) over de tweedeling in onze voedselcultuur rond gezond eten. Met o.a. Dick Veerman, Jaap Seidell en Erik Does.
-Woensdag 12 maart (Rode Hoed) over teruglopende bodemvruchtbaarheid en agro-ecologische oplossingsmogelijkheden. Met o.a. Pablo Tittonel en Bert Jansen van Wageningen Universiteit.
-Dinsdag 25 maart (Rode Hoed) over het belang van ecosystemen en zaadgoed. Met o.a. Willem Ferwerda, Erasmus Research Institute of Management, en Bela Bartha, voorman van de Zwitsere zaadgoedbeweging.
-Dinsdag 8 april  (Den Bosch, HAS Hogeschool) over vermindering van soja-importen. Met o.a. vernieuwende varkenshouder Annechien ten Have en vegetarische slager Jaap Korteweg.
-Woensdag 23 april (Rode Hoed) over jongeren, landbouw en voedsel.  Met o.a. Joris Lohman, Youth Food Movement en debat met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.
-Vrijdag 9 mei (Wageningen/ Orion gebouw) over kringlopen. Met o.a. de wereldvermaarde Amerikaanse boer Joel Salatin.

 

 

Lees ook:Food4You
Lees ook:Nederlands Food Film Festival
Lees ook:Food Film Festival – editie 2
Lees ook:Food 4 You
Lees ook:Ook Food Film Festival op je tv!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>