Dag van de duurzaamheid

Vandaag, 9 september, is het de dag van de duurzaamheid. Mooie datum trouwens, 09-09-’09! In het hele land worden tal van grote en kleine activiteiten georganiseerd die ons allen een beetje meer bewust moeten maken van duurzaamheid. Zelfs 5 ministers doen mee en zij bezoeken projecten voor een duurzamere samenleving. Maar ook op kleine schaal worden activiteiten georganiseerd voor jou!

 

Op de site van de dag van de duurzaamheid las ik over een groepje bewoners dat samen een windmolen gaat maken, op de Dappermarkt in Amsterdam kan je oude apparaten inleveren, maar ook op culinair gebied zijn er initiatieven: biologische brownies, koffie, vlees, wijn, maar ook volledige maaltijden zullen gepresenteerd worden. Kinderen gaan hun eigen gekweekte groenten met een ezelkar aan de man brengen in Tilburg en het biologische pakhuis Haver tot Gort laat in de eigen keuken kijken.

Doe zelf ook mee en haal eens je eten in een biologische winkel of op de biologische markt. Of kies voor een restaurant dat zich op deze manier onderscheidt (je vindt ze op de website Puur! uit eten). En weet je wat, doe eens gek, en doe dit vaker! Voor jezelf, voor ons allemaal en voor onze kinderen!

Kijk op de website van de Dag van de duurzaamheid voor activiteiten bij jou in de buurt.

——————————————————————————————————–

Lees ook:De Week van de Smaak is begonnen!
Lees ook:6 en 7 juni Lekker naar de biologische boer
Lees ook:Gastronomisch Den Bosch
Lees ook:Beleef biologisch en ga Lekker naar de Boer
Lees ook:Oproep: Help Pierre Wind met koken!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dag van de duurzaamheid

  1. Danny

    Hallo, probeer eens wat vaker lokale producten te koken, deze producten zijn vaak verser = gezonder :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>