Als je geinteresseerd bent in de achtergronden van ons voedsel, dan ben je de komende twee maanden in Leiden aan het juiste adres. Studium Generale organiseert namelijk een lezingenreeks over eten en vreten.
Johannes van Dam, Neerlands bekendste restaurantcriticus en alles(w)eter, bijt het spits af. En hij zal zich druk maken over de culinaire journalistiek in Nederland en hun gebrek aan lust om dat wat we eten echt te onderzoeken. Maar ook de evolutie, genetische modificatie van ons voedsel, oorlog en eetstoornissen komen aan bod. De cyclus zal besluiten met een lezing met de intrigrerende titel “U bent wat u eet: identiteit, relmuizen en heimweegroenten”.
Bekijk hier het programma van de cyclus Eten en Vreten.
Lezingencyclus Eten en Vreten, Studium Generale, Universiteit Leiden, dinsdag 6 september – (donderdag) 22 oktober,19.30 tot 21.00 uur, Leiden
———————————————————————————————————–
Lees ook:Lezing Hoe vitaal is de sector voedsel in Nederland?
Lees ook:expositie Hungry Planet
Lees ook:Heerlijk eten met een goed geweten
Lees ook:Lezing Mark Bittman – De dikke vegetarier
Lees ook:De Vegetarier is online