Recept Champignons Dordogne

Champignons in bierbeslagOké, we snappen natuurlijk wel dat met zo’n paddenstoelen tiendaagse niet iedereen direct te verleiden is tot het eten ervan. Vooral jonge kinderen kunnen een vies gezicht trekken wanneer ze de witte schijfjes van een champignon ontdekken in hun eten. Best wel vreemd eigenlijk, als je je beseft dat de champignon maar heel weinig smaak bevat ten opzichte van vele andere paddenstoelen.

Wil je toch iemand proberen te verleiden tot het eten van paddenstoelen, probeer het dan eens met in bierbeslag gefrituurde champignons.  Een heerlijk gerechtje dat je op ieder moment van de dag wel kunt (of beter gezegd: zou willen!) eten. En mooi meegenomen: door het mooie krokante jasje herken je bijna niet meer wat erin zit. Dat trekt de twijfelaars vast over de streep!

Het recept kreeg ik tijdens mijn kookopleiding aan de Academie voor Gastronomie. Als je in de buurt van De Echoput in Hoog-Soeren bent, waar deze kookschool is gevestigd, loop dan even hun gastronomische winkel binnen. Hier verkopen ze Champignon-Dordogne-kruiden voor een sausje dat de champignons nog meer smaak geeft (overigens ook online te bestellen). Maar anders kun je gerust volstaan met wat knoflooksaus.

Recept Champignons Dordogne 

Ingrediënten:
6 eetl. bloem
1 ei + 1 extra dooier
1/2 flesje bier (pils)
zout en peper

1/2 fijngesneden ui
2 gehakte knoflookteentjes
2 eetl Echoput-Champignon-Dordogne kruiden
1 scheutje witte wijn
0,25 l. room
1 eetl. bloem

200 gr. kleine champignons

Bereiding:
-
 Klop voor het bierbeslag alle ingrediënten tot een dik beslag. Zeven en minstens een aantal uren laten rusten.
Fruit de kleingesneden ui en knoflook aan in weinig boter en blus de pan met witte wijn, voeg de kruiden toe, goed glad kloppen en de room toevoegen.
- De saus aan de kook brengen, even indampen, vervolgens iets afbinden met weinig bloem en water (van te voren gemengd). Saus zeven voor serveren.
- Maak de champignons goed schoon en haal de rauwe champignons door het bierbeslag. bak mooi goudgeel in de frituur op 180 ⁰C gedurende vier minuten.
- De gefrituurde champignons direct serveren met de saus.

 

 

Lees ook:Recept Snacks van gefrituurde bloemkoolroosjes
Lees ook:Recept champignonsoep
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Recept Gehaktballetjes met wodka-dille-roomsaus
Lees ook:Academie voor Gastronomie: rosé gebraden hertenbout met rode bietjes en kastanjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>