Barack Obama wordt ‘geëerd’ met voedsel

Niet alleen in de Verenigde Staten zijn de mensen zo dol op hun nieuwe president Barack Obama dat ze allerlei voedsel in zijn naam maken, ook in Nederland doen we dat. Een appel en een pannenkoek zijn naar Barack Obama vernoemd.

Obama-appel
Een toepasselijke naam voor een nieuwe appel, dat vond de Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur van Obama. De appel is in Doesburg ontwikkeld en bestaat sinds 2002. Maar al die tijd was het appelras nog naamloos. De appel is “goudgeel, klein, smaakt fris zurig”, maar daarin is niet de gelijkenis met de nieuwe president van Amerika gevonden. De Obama-appel groeit langzaam en juist daarin zag de stichting de gelijkenis met Barack Obama, die ook niet direct bovenaan de peilingen stond. Komende september zal de Obama-appel geoogst worden.

Obama-pannenkoek
De Obama-pannenkoek is volgens de bedenkers helemaal geïnspireerd op Barack Obama. De pannenkoek wordt gemaakt van volkorenbeslag, waarin spek, ui en een ei worden meegebakken. Bovenop de pannenkoek zal een hamburger met cheddar en frietjes komen te liggen. Naar eigen smaak kan je de Obama-pannenkoek afmaken met MADsaus of tomatenketchup. Te eten bij Dubbel-Op in Lelystad.

Lees ook:Lunchen zoals president Barack Obama
Lees ook:Weblog over de moestuin van Michelle Obama
Lees ook:Geen “Change” in keuken Witte Huis
Lees ook:Frankrijk verklaart Amerika de Roquefort-oorlog
Lees ook:Obama zal overwinning vieren met chocolademelk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>