In strijd tegen de McDonald's gaat Burger King op chique en zet een hamburger van 100 euro op de menukaart. De hamburger wordt gemaakt van het Japanse Wagyu-rund, dat duurste rundvlees ter wereld is. De hamburger wordt niet met een eenvoudig blaadje sla en augurkje afgemaakt, maar met truffel en dure kazen. De foie gras, ganzelever, is onder druk van dierenactivisten geschrapt. Op het menu komen ook andere exclusieve producten op de menukaart.
Deze biefstuk en tijgergarnalen zullen dan iets 'normaler' worden geprijst.
Wil je een keer deze hamburger van 100 euro eten, dan zal je moeten afreizen naar de chiquere wijken van London, zoals Chelsea en Kensington. Burger King wil hiermee het imago van fastfood omzetten in casual dining.
bron en foto: Meat&Meal
Lees ook:Whopper in Madame Tussauds
Lees ook:Een hamburger van 60 kilo
Lees ook:Vishaakjes in hamburger
Lees ook:Appelfriet nu ook bij Burger King in Nederland
Lees ook:Nieuwe snack Il JoJo: hoorntje vol groenten