Het is weer aspergetijd!

aspergesZoals dat gaat met seizoensproducten, is er altijd een datum waarop het seizoen begint en een datum waarop het seizoen eindigt. En dat geldt ook voor asperges. Het seizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt met St. Jan, dat is op 24 juni. Van minister van Landbouw, Natuur en Visserij Gerda Verburg mag die ‘tweede donderdag in april net zo bekend worden als de derde dinsdag in september’, zo zei ze tijdens de opening van het seizoen op ‘de langste asperge van Nederland’, de Euromast. En de liefhebbers hebben mazzel.

De prijs van de asperges is op dit moment nog laag. Doordat Pasen, een dag waarop mensen vaak asperges eten, dit jaar vroeg viel, is de vraag naar asperges nog laag. Want met Pasen was het koud en nat en wilden we nog geen asperges. En vanwege deze lage vraag naar asperges is de prijs op dit moment ook laag. Voor de telers is dat overigens geen ramp, omdat het aanbod ook nog niet hoog is.

Het beste haal je asperges direct bij de teler. De witte lange stengel, die ook wel het witte goud wordt genoemd, is volgens minster Verburg geen groente, maar een delicatesse. En die haal je niet in de supermarkt. Maarja, dan wordt het best lastig om volop van het aspergeseizoen te genieten als je niet in Brabant of Limburg, waar de meeste aspergetelers zitten, woont. Daar kan je zelfs asperges uit de muur halen.

Ben je op zoek naar lekkere recepten met asperges? Typ dan ‘asperge’ in het zoekvenster van deze website in, dat staat rechtsboven.

——————————————————————————————————-

Lees ook:Het aspergeseizoen is weer begonnen
Lees ook:Aspergetijd! De Koken.Blog top 5 aspergerecepten
Lees ook:Het aspergeseizoen is begonnen!
Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het is weer aspergetijd!

  1. jeff

    Niet alleen asperges in Brabant en Limburg u vergeet Salland in Overijssel. telen ze heerlijke asperges.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>