Verplichte kooklessen op Britse scholen

In Engeland is het eindelijk zo ver: in de strijd tegen overgewicht worden kooklessen op school verplicht. Ed Balls, de man die in het Engelse kabinet over onderwijs gaat, heeft dit besloten. Acht maaltijden moeten leerlingen van 12 en 13 jaar oud leren klaar maken. Maar welke, daarover mag iedereen nog meebeslissen.

Het doel is om kinderen belangrijke lessen te leren over de kwaliteit van voeding en dat gezond eten heus ook lekker is en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Dit besluit kan je zien als een kleine overwinning van Jamie Oliver die enige jaren geleden met zijn School's dinners aandacht vroeg voor het abominabele slechte eten dat kinderen op scholen kunnen krijgen.
Leuk om te weten wellicht is dat Ed Balls zelf alle maaltijden kookt voor zijn gezin van drie kinderen, omdat zijn vrouw een drukke baan heeft. Zij is minister van Volkshuisvesting Yvette Cooper. Het liefst kookt hij dan pittige Mexicaanse gerechten of iets van Delia Smith.

bron: AGD

Lees ook:Jamie Oliver gaat nu ook hele steden leren koken
Lees ook:Schoolfruit in 2009
Lees ook:Jamie Oliver’s American Road Trip
Lees ook:Joop Braakhekke: Herman den Blijker moet minder op tv
Lees ook:Te gast bij Jamie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>