Gezond begin van de dag met Happy Shake + recept

Welke groenten en fruit kun je het beste combineren? Welke shakes helpen je met je weerstand? Op deze en andere vragen geeft Ellemieke Vermolen in haar nieuwe boek Happy Shake een antwoord. Naast recepten voor een gezonde en energieke levensstijl wordt de (beginnende) smoothie- en shakedrinker voorzien van verschillende nuttige tips.

Happy Shake

Shake voor extra weerstand
Happy Shake is een klein lief boekje met een pastelkleurige kaft die je, zonder dat je eigenlijk het boek hebt geopend, al happy maakt door de mooie kleur, in combinatie met de opmaak. Reden voor Ellemieke Vermolen om dit boekje te maken waren de vragen van vriendinnen over wat er nou eigenlijk in smoothies zit, hoe je dit lekker maakt en wat nou het gezondst is. Het leverde een boek met tientallen recepten op in verschillende categorieën. Kun je wel wat extra weerstand gebruiken? Maak dan de anti griep shake, of vitaminenboost (recept onderaan deze pagina!). Ga je sporten? Ga dan voor de groene hulk of de pre work-out.

Uitleg over superfoods
Het boek geeft uitleg over de verschillende soorten superfoods, -zaden, -groenten en -fruit. Voor wie thuis geen complete verzameling superfoods (denk bijvoorbeeld aan bijenpollen, chizaad, mangopoeder, chlorella, maca) heeft, is het bladerend door het boekje wel even slikken. Wil je variëren met smoothies en shakes dan zul je op het gebied van deze superfoods nog flink wat inkopen moeten doen. Iedere shake of smoothie lijkt bijna wel een andere superfood te bevatten. Hoewel Ellemieke in het boek aangeeft dat je de shakes ook heel goed zonder superfoods kunt maken, voelt het toch een beetje onbevredigend als je niet het hele recept kunt volgen.

Shakes en smoothies
De shakes en smoothies uit het boek maak je met een blender en/of slowjuicer. Bij ieder recept staat aangegeven wat voor apparaat je kunt gebruiken. De mooie plaatjes bij de recepten doen je enerzijds het water in je mond lopen, maar anderzijds zie ik mezelf ’s morgens vroeg nog niet dergelijke kunstwerkjes maken. Ach, kunstwerk of niet, de smaak zal er in ieder geval niet minder om zijn. De recepten in het boek zijn allemaal goed voor bijna 1 liter. Beetje jammer is dat ik in het boek niet terug kan vinden of het de bedoeling is dat je zelf die hele liter op gaat drinken of dat het recept voor meerdere personen is.

Al met al is Happy Shake een boekje met veel mooi beeldmateriaal en een goede uitleg over allerlei superfoods. Een leuk cadeautje voor iedereen die supergezonde smoothies of shakes wil maken!

Happy Shake
Minestrone Cookbooks
24,50 euro
ISBN 9789490028640

Happy Shake vitamine boostVitaminen Boost

Ingrediënten
2 stengels paksoi
1/4 avocado
1 banaan
1/3 mango
enkele blaadjes basilicum
handje bosbessen
1 eetlepel krillolie
kokoswater of water naar wens
handje gemengde noten

Doe alle fruit en groenten in de blender. Voeg de krillolie en het kokoswater toe. Schenk in een groot glas en versier met wat fruit en gemengde noten.

Krillolie wordt gemaakt van krill, een soort garnalen uit de oceanen rond de Noord- en Zuidpool, en bevat tonnen omega 3-vetzuren. Je kunt ook vis- of algenolie gebruiken.
Tip: Schraap ook de binnenkant van de (biologische!) bananenschil af. Daarin zit het meeste kalium, fosfor en antioxidanten.

Lees ook:Recept winterse smoothie met rode kool
Lees ook:100 Groene Smoothies
Lees ook:Smoothie receptenboek – Innocent
Lees ook:Smoothies geen vervanger fruit en groenten
Lees ook:Superfoods in alle soorten en maten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>