Recept Salade Nicoise

Het zal een van de bekendste salades zijn en de meest bediscussieerde. Want horen er nu wel of geen aardappelen en gekookte groenten in? En mogen tuinbonen en (rauwe) artisjokken ontbreken, of zijn ze onmisbaar? Hoe dan ook, deze topper uit de Provence kan dienst doen als een goed vullende maaltijdsalade.

Je vindt op het internet tal van varianten, maar deze lijkt mij erg lekker.

Je begint het koken van de aardappelen tot deze net gaar zijn. Dan maak je de dressing (o pardon, vinaigrette natuurlijk) en in een deel daarvan laat je de aardappelen afkoelen. Op deze manier kunnen de smaken van de dressing goed in de aardappel trekken.
Ook de haricot vers (of sperziebonen) kook je kort en dompel je daarna onder in koud water tegen het verkleuren. De eieren kook je intussen hard.
Je laat de tonijn en ansjovis uit blik uitlekken.
Was de sla en scheur ze in stukken. Snijd de overige ingrediënten in hapklare stukken, hak de ui en de kruiden en maak de salade op. In het recept wordt een speciale volgorde aangehouden, maar je kunt wat mij betreft ook alles lekker mengen.
Doe de dressing er vlak voor het eten over en geniet!

Lees ook:Recept Ansjovis met een groene kruidenpesto
Lees ook:Festivalkoken: Pasta met tonijn-tomatensaus
Lees ook:Recept Spaghetti met ansjovis, tomaat en rucola
Lees ook:Recept Andijvie op z’n Portugees
Lees ook:Recept Salade van geroosterde paprika met ansjovis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Salade Nicoise

  1. Pingback: Recept: Spaanse maaltijdsalade met chorizo | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>