Recept Romige pompoensoep

Vandaag eten we letterlijk uit de krant. En daar bedoel ik geen in kranten verpakte verse vis mee, maar een lekker recept dat eerder in een krant verscheen. De schrijfster Puck Kerkhoven verzon het en schreef er een leuke column over in de regionale dagbladen.
En deze culinaire columns zijn nu gebundeld tot het boekje Eten uit de krant. En het recept dat ik er als voorproefje uit koos is de romige pompoensoep. Lekker hardverwarmend met dat koude natte weer van vandaag.

De soep maak je van ongeveer een 2 kilo (niet schoongemaakte) pompoen. Hiervan verwijder je de schil en de zaden en draden. Dan bak je zachtjes wat ui en knoflook, dan voeg je voorzichtig de kerrie toe (pas op voor aanbranden!) en het in stukken gesneden pompoenvlees, de bleekselderij en de rode peper. Dan voeg je er bouillon aan toe en laat je het lekker drie kwartier pruttelen.
Het pepertje haal je eruit en je pureert de soep met een staafmixer. Dan breng je het op smaak met peper, zout, dille en room.

Heel toevallig heeft Puck dit recept vandaag ook online gezet op haar nieuwe site, dus lees hier het recept maar even na.

Uit: Puck Kerkhoven – Eten uit de krant – de boekenmakers – isbn 9789077740194 – Lees hier mijn recensie van het boek.Wil je nog meer recepten uit kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij ieder kookboek kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Eten uit de krant
Lees ook:Raapsteeltje en Kliekjeskookboek kookboeken van het jaar
Lees ook:Recept Amandelsoep
Lees ook:Recept Frietjes van pompoen
Lees ook:Recept Kabeljauwpakketjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>