Ook vandaag blijven we bij de bespreking van de nieuwste kookboek dichtbij huis. Althans, de schrijvers ervan zijn Nederlands, maar met hun recepten gaan ze de hele wereld over. En het is ook geen kookboek in de eigenlijke zin van het woord. Het is de nieuwste culinaire scheurkalender. Maar daarover vanmiddag meer. Vandaag eerst het recept hieruit, en wel het recept voor Tagliatelle met paddenstoelen en bier. Dat op 7 oktober in de kalender staat.
TAGLIATELLE MET PADDENSTOELEN EN BIER
Ingrediënten:
500 gr tagliatelle
250 gr kastanjechampignons
100 gr mager rookspek (in reepjes)
1 ui
1 dl zwaar bier (tripel bijv)
1 dl creme fraiche
1 el verkruimelde ontbijt- of kruidkoek
tijm
Bereidingswijze:
Bak het spek en de fijngesneden ui in wat olijfolie tot de ui glazig ziet.
Doe de champignons in stukken erbij en bak ze op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten.
Voeg het bier en de kruidkoek to, en laat op laag vuur 10 min pruttelen.
Doe de creme fraiche erbij en laat de saus iets inkoken. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Kook intussen de tagliatelle al dente in ruim water met flink zout, giet af en meng door de saus.
Bron: Culinaire kalender 2009 – Onno Kleyn & Karin Luiten
Lees hier mijn recensie van de culinaire kalender
Lees ook:Recept aardappel-gehaktschotel
Lees ook:Recept Koninginnehapje met zalm
Lees ook:Recept Pittige rodebietensoep
Lees ook:Recept Viva Arabia: sardientjes met tomaat en eieren
Lees ook:Recept stoofschotel met bier en wintergroenten
Dit is er duidelijk eentje van Onno hoor, die is van het bier