Koken.blog.nl wordt de laatste weken vaak gevonden op zoektermen die met het nieuwe RTL4-programma Wie is de Chef? te maken hebben. En veel mensen zijn dan specifiek op zoek naar recepten uit dit programma.
Dus als hulpmiddel voor al diegenen die in de toekomst hier terecht komen, geef ik de directe link naar de recepten uit dit televisieprogramma.
Volg deze link naar de recepten van seizoen 1. Of deze link naar alle recepten van alle afleveringen uit alle seizoenen.
Het vijfde seizoen van Wie is de Chef? begint maandag 23 augustus met een bijzondere week: 4 Bekende Nederlanders koken voor elkaar, maar 1 van hen krijgt wel erg veel hulp van een Michelinkok. Wie zou dat zijn?
Of doe zelf mee en geef je op!
————————————————————————————————
Lees ook:Opgeven voor Wie is de Chef?
Lees ook:Meeraden met Wie is de Chef?
Lees ook:Wie is de Chef? & Over de kook starten vanavond weer
Lees ook:Wie is de chef? met BN’ers
Lees ook:Vind jij ons de leukste?
graag wil ik de receptuur van de gerechten welke tijdens de kooksessie van donderdag, 17-7-2008 zijn gemaakt.
Wil graag het recept van de garnalen taartje hebben.
Van de uitzending van 17 maart
Diana, ga naar RTL wie is de chef site.Klik op het profiel van Charlotte en je krijgt haar recepten.
Dan moet je nog even geduld hebben Chris, want de 17e juli is het vandaag en ik denk dat eerst de aflevering nog uitgezonden moet worden, voordat de recepten online zullen verschijnen.
Hallo,
Ik zoek het broodrecept van miranda van week 7.
Staat dit niet op de site?
Het lijkt mij erg lekker namelijk.
Hoi Sonja, ik kan het niet op de site vinden, het gevraagde recept voor brood van Miranda. In het menu kan je kiezen voor chef Miranda en dan zie je drie recepten van haar voor-, hoofd- en nagerecht. Weet je nog wat voor soort brood het was? Dan ga ik voor je op zoek naar een alternatief!
Ik vindt het programma ontzettend leuk. En heeft bijna alle recepten.
Alleen gister vond ik de gedrag van de DAMES vooral “Linda” NIET erg VOLWASSEN. Ik hoop dat andere kandidaten niet met zo’n gedrag komen want dan verpesten ze de programma.
Hoi Edith,
Het was een brood met olijven, en zag er erg lekker uit.
Groetjes Sonja
Sonja, ik denk dat het een foccacia is. Dat brood is heel goed zelf te maken en je kunt er allerlei smaakmakers aan toevoegen. Zoals olijven, maar ook met knoflook en rozemarijn is het erg lekker bijvoorbeeld. Google er maar eens op (mijn pc heeft een virus die met name mij het Googlen onmogelijk maakt, geen idee waarom speciaal die site, maar oplossen lukt me voorlopig nog niet!). Succes!
Even een kleine aanmerking.
Als er recepten worden getoond over dit
progamma, zorg dan dat alles ook klopt.
Geen voorgerecht met hoofdgerecht verwisselen en zeker geen oventijden door elkaar halen. Als er staat dat kalfsvlees 3 uur moet sudderen op 200 graden en amandelkoekjes bakken op 150 graden dan zakken jullie toch echt door het ijs.
Doe dan gewoon niets!.
Alles bij elkaar gewoon heel slecht.
Een goedkoop progamma wat niets voorsteld.
Je hebt het toch niet over koken.blog he, Van Diest?
Wat geniet ik toch van dit programma. Ik programmeer mijn TV zelfs in zodat ik geen aflevering hoef te missen! Veelal denk ik, ik geef me ook op, aangezien ik een enorme kookfanaat ben.
De bieten-carpaccio van Auke heb ik reeds vele vrienden en familie voorgezet. Een succes! Ga vooral door met dit programma!
Beste Astrid,
Ik ben op zoek naar het recept van die bieten-carpaccio van Auke, maar kan hem niet vinden!
Zou jij dit recept naar mijn email adres toe willen sturen?? Ben namelijk erg benieuwd!!
Alvast bedankt,
groetjes Liesbeth
[email protected]
Hallo,
Wat is het merk (sauteuse/koeke-)pan van Theo/Martin uit restaurant de Kip? aflevering 10-09-2008
groet,
Wim
Heeft iemand die het programma gezien heeft enig idee voor Wim? Misschien, Wim, kan je het achterhalen door het programma terug te bekijken op de website of door het restaurant op te zoeken en te bellen?
Ik zal het even aan hem vragen…
Hoi,
Ik heb het programma teruggekeken, maar de naam is niet te verstaan, en wat ik kon verstaan, is niet te vinden op internet!
Ik was al van plan restaurant kipte bellen, alvast bedankt!
Hi Maren,
Dank voor je aanbod, ik heb al naar KIP gebeld en ik weet al dat het merk Calaphalon is. (wel duur, hoor!), groet, Wim
Wauw, maar ook errug mooi, Wim!
Ja, maar ‘k heb momenteel Christel Cookway sateuse op ‘t oog. Ook duur (€ 100,=), maar afneembaar handvat, kan zo in de oven en mooi genoeg om eventueel op tafel te gebruiken, dus…. Nog even verder kijken.
Aardig programma en meestal bekijk ik de recepten op de site van rtl4 (als het me aanspreekt). Maarrrrrr: veel recepten kloppen niet echt: vaak geen vermelding van hoeveelheden van het een of ander, foutieve bereidingstijden en slechte beschrijving van de recepturen. Jammer, een gemiste kans van ze …
In de uitzending van woensdag 22-10-2008 is er als voorgerecht een palingsoep gemaakt
door Esther, ik zou graaq dit recept hebben.
Vr.Groet Corry.
waarom staat het voorgerecht van henk niet bij de recpten over de lof in sinasappel
wie heeft dit voor mij
Eerlijk waar, ik heb geen idee Els. Terugkijkende bakt hij de witlof met suiker aan in een klont boter, tot ze gekarameliseerd zijn. Daarbij serveert hij een tonijn van de grill (paar minuutjes maar per kant, mag nog rauw van binnen zijn) en een Hollandaisesaus.
gaarne het recept van de parelhoenpoten
heb even een vraagje
waarom worden nu de eerste == wie is de chef herhaald ==( zijn nu de komende weken er ook allemaal herhalingen ???? vind het een leuk programma word er ineens alweer herhaald nu dat is een min punt en vind dat ook heel jammer , en heb hem ook gelijk op een andere zender gezet en denk met mij ook vele andere kijkers
Het lijkt er inderdaad op, Ria, dat de komende tijd herhalingen zullen worden uitgezonden. Op de algemene pagina van Wie is de Chef? kan je alleen maar info krijgen over de eerste twee weken.
Waar zijn de recepten van de uitzendigen die deze week uitgezonden worden?
Speciaal het recept van Gert zijn chocolade taartjes als toetje
Groeten Dieuwke
Ik zou graag het recept hebben van de gevulde pijlstaartinktvisjes. Het is uit een uitzending van de week van 17 november. Ik weet niet precies hoe de man heet die het klaar maakte. Ik dacht Jeroen.
Ik weet niet of dit een nieuwe of oude aflevering was.
Ik iemand mij helpen om aan het recept te komen. Groeten Liesbeth
Ik kan het zo snel niet vinden, Liesbeth. Misschien moet je even op Gemist klikken en dan die aflevering erbij zoeken.
Hoe is deze week ingedeeld? Zit nu weer naar die Ronald te kijken!!Foutje??
Moet Els gelijk geven, klopt niets van
Vraagje ze hebben het bij wie is de chef al een paar keer gehad over het ultieme kookboek dat iedere chefkok in huis heeft,wie kan mij vertellen welk kookboek dat is? B.V.D Jos
Tja, wat mij betreft zijn komen deze daar in elk geval voor in aanmerking, maar ik weet niet welke in het programma voorbij zijn gekomen.
* Harold McGee’s Over eten en koken, met heel veel achtergrondinformatie over de natuur-, scheikunde en biologie achter koken. Geen recepten.
* Auguste Escoffier, het standaardwerk over de Franse keuken, of die van Larousse.
ik zou graag alle recepten willen hebben van de chef van één van de laatste afleveringen (niet de herhalingen). Hij maakte o.a. als hoofdgerecht coq au vin. Heeft iemand voor mij deze recepten of weet waar ik ze kan vinden?
Op deze pagina vind je alle recepten die bekend zijn uit het programma: http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/wieisdechef/recepten/
En hier mijn recept voor coq au vin: http://www.eediete.nl/keuken/?p=114
Ik vind het een heel leuk programma, één maar… de chef is altijd een man.
En misschien een leuk idee als de kijker ook mee mag raden wie de chef is.
Groetjes,
Annet
the best there is
hallo mensen van de redactie op dit ogenblik is brandsteder in beeld maar wat ik vreselijk vindt is dat hij steeds in zijn haar zit met zijn handen om misselijk van te worden niet echt smakelijk om naar te kijken je zou haast de smaakpolitie naar hem toe sturen verder vindt ik het programma op zich erg leuk om naar te kijken
m.v.g hennie zeilstra
Annet niet zo zeuren zeg.
kijk wat je zoal zelf doet onder het koken
Als ik naar me zelf kijk niets bijzonders
maar er zullen best mensen zijn die kritiek hebben
Jammer dat het maar één keer zonder vermelding van de chef was. Ik vind het leuker als je zelf ook naar de chef kunt raden. Wij zaten er vorige week allemaal naast, dat was grote pret.
Ik zou graag de recepten van Chef Jeroen van 3 juli 2008 willen hebben.
Wie kan me daar aan helpen?
ben de herhalingen aan het kijken op rtl4
afgelopen maandag 15 juni moest Dorine koken.
Helaas kan ik het recept voor het hoofdgerecht niet terug vinden.
wie kan me helpen??
b.v.d. groeten ans
nogmaals een bericht van ans.
over het recept van Dorine
ben vergeten mijn e-mail erbij te zetten.
[email protected]
Weet je ook uit welk seizoen deze aflevering komt, Ans? En wat maakte Dorine dan als hoofdgerecht?
Pingback: Ik kom bij je eten | Koken
Pingback: Opgeven voor Wie is de Chef? | Koken
Kan iemand mij nog helpen aan het recept van de coq au vin. was vanmiddag in de herhaling bij wie is de chef. het was gemaakt door de chefkok rene. Ik kan seizoen 1 vinden en 3 maar twee niet dank
Beste floortje
Het recept van de Coq au vin vind je bij de allerhande. Vreemd he!!
Type maar in google : coq au vin bruine suiker
Dan zie je als 1e optie allerhande : coq au vin met geroosterde roseval aardappeltjes van chefkok rene
Hartelijk dank voor je reactie. heb jij het al gemaakt?
floortje
heej
ik zal graag willen weten wanneer de recepten van deze week komen met de vier bekende nl’ers. want ik wilde graag het recept van Inge Ipenburg, maar er staat nog niks op haar profiel
ook ik wil graag de recepten van inge iepenburg hebben maar waar te vinden?
Ik zou ook graag willen weten waar ik de recepten van de vier bekende nederlanders kan vinden.Ik vond diverse recepten wel leuk om een keer zelf te maken.
Hallo, ik heb vandaag de uitzending gezien met Gea, volgens mij uit de zomer van 2008….. Wat een toppertje.
Ik ben erg benieuwd naar haar recept van de parelhoen uit de oven. Ik kan het nergens vinden
Kan iemand mij hier aan helpen????
Hoi Lidwine,
Dit recept heb ik op smulweb gezien, gewoon even googlen.
Weet jij toevallig waar ik het recept van die heerlijke garnalen met zelfgemaakt brood kan vinden van gea?
Hallo Sara,
Ben wel wat laat maar ik had het recept van de garnalen van Gea uitgeprint en nog in de kast liggen.
Misschien dat je deze kerst iets met het recept kan doen.
Het staat vermeld als een Italiaans bijgerecht, pittig, bakken.
2 el boter,
2-3 tenen fijngesneden knoflook,
400 gr. gekookte gepelde garnalen,
2-3 el droge sherry,
zout en versgemalen peper,
1-2 el fijngesneden verse dille,
citroenschijfjes of partjes en verse dilletakjes voor de garnering.
Bereidingswijze :
Verhit de boter in een pan en bak de knoflook 30 secenden. Voeg de garnalen, sherry en zout, peper toe en schep alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 5 minuten. Een of twee keer roeren. Voeg de fijngesneden dille toe en breng het mengsel op smaak. Schep de garnalen op een verwarmd bord. Garneer met citroenschijfjes of partjes en verse dilletakjes. Meteen opdienen.
Serveertips :
Lekker met knapperig stokbrood of Italiaanse formaggio-brood. Vervang de dille door verse peterselie.
Hopelijk heb ik je hier mee geholpen. Groetjes Els
Ik heb wel de parelhoentjes gevonden maar niet de groente van Gea.
Kan iemand mij vertellen hoe ik daar aan kom?
Nu er een herhaling is van Wie is de Chef zou ik graag van seizoen 1 , week 1 van Gea alle recepten willen hebben.
Hoe kan ik daar aan komen want die staan niet meer bij de Recepten rubriek.Alleen haar nagerecht staat er nog bij.
Het is nog steeds een leuk programma.
Vr.Gr.
ook ik ben op zoek naar de recepten van Gea, vooral die van de parelhoen poten met citroen uit de oven en de gamba’s. Kan het niet op de website van “wie is de chef” vinden.
bedankt voor de moeite alvast.
Hi,
Kunt u mij aangeven waar ik de recepten van wie is de chef kan vinden.
Bij voorbaat dank.
Laetiticia
Hoi, kam mij soms iemand zeggen waar ik het nagerecht van nico van week 23 van geile koffie kan vinden want ik kan hem nergens vinden bij voorbaat dank marie-louise
Week de gelatine in koud water. Laat de koffielikeur met de bruine suiker en de opengesneden vanillestokjes 5 minuten op laag vuur trekken. Haal de vanillestokjes uit de likeur en haal de pan van het vuur. Roer de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en laat opstijven in de koelkast. Klop de slagroom (eventueel met een beetje chocoladelikeur)lobbig. De Geile koffie moet lobbiog en net drinkbaar zijn. Dat betekend dat hij misschien heeeeel voorzichtig verwarmd moet worden in de magnetron voordat hij de juiste stuctuur heeft. Giet in een klein wijnglas en doe er een flinke toef van de slagroom op.
5 blaadjes gelatine
250 ml koffielikeur (kahlua is de lekkerste hiervoor)
125 g (donker)bruine basterdsuiker
6 vanillestokjes
500 ml sterke koffie
125 ml slagroom
Eet smakelijk en groet,
Nico
De beroemde garnalen van Gea uit Wie is de chef
2 el boter,
2-3 tenen fijngesneden knoflook,
400 gr. gekookte gepelde garnalen,
2-3 el droge sherry,
zout en versgemalen peper,
1-2 el fijngesneden verse dille,
citroenschijfjes of partjes en verse dilletakjes voor de garnering.
Bereidingswijze :
Verhit de boter in een pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de garnalen, sherry en zout, peper toe en schep alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 5 minuten. Een of twee keer roeren. Voeg de fijngesneden dille toe en breng het mengsel op smaak. Schep de garnalen op een verwarmd bord. Garneer met citroenschijfjes of partjes en verse dilletakjes. Meteen opdienen.
Serveertips :
Lekker met knapperig stokbrood of Italiaanse formaggio-brood. Vervang de dille door verse peterselie.