De Kookclub

Wat had ik me toch in mijn hoofd gehaald? Toen ik een roman met de naam De kookclub zag liggen, leek dat me echt iets om hier te bespreken. Liefhebbers van koken en lekker eten die we zijn, lezen immers ook graag over eten. Maar al lezende had ik snel door dat het verhaal van De kookclub daar niet over gaat.

Toch wil ik er hier wel iets over zeggen, al zit er maar 1 pagina in het verhaal waarin het echt een beetje over koken gaat.  

Want De kookclub is wel een vlot geschreven en zeer lezenswaardig verhaal.

De leden van de kookclub
Het draait om een stel vrouwen die ongeveer eens in de maand met hun partners bij elkaar gaan eten. Initiatiefneemster is Lucy, weduwe, drie kinderen waarvan 1 het ouderlijk huis ontvlucht, met een nieuwe partner: Mike. Haar single zus Jenny, wanhopig van alle koppelpogingen doet ook mee. Daarnaast spelen de oude (Maggie) en de nieuwe – veel jongere – partner (Patsy) van Mikes beste vriend Anthony een belangrijke rol in het verhaal. De oude schoonmoeder van Lucy komt de boel op scherp stellen en tenslotte is er nog de overbeschermende Chrissy die haar zoon geen ogenblik alleen kan laten. Volg je het nog?

Geheimen
Ieder hoofdstuk wordt vanuit het perspectief van één van de vrouwen geschreven, waardoor je goed zicht krijgt op de onderlinge relaties. Allemaal hebben ze zo hun eigen geheimen en genoegens. Maar intussen is dat soms ook wel verwarrend, al die namen, al die onderlinge relaties en al die geheimen voor elkaar.  

Vegetarische kip?
En dat stukje over koken? Daarom heb ik wel zitten schateren. Schoonmoeder Eleanor had gekookt, en er speciaal voor de vegetariër in het gezelschap kip door gedaan. En ”een heleboel groenten’, ‘zo deden we dat in de jaren zeventig’. Drie keer raden hoe de vegetariër hierop reageert! Later in het verhaal zal je overigens begrijpen waarom Patsy geen vlees meer eet. Heftig!

Een lekker geschreven roman, dus!

boek: De kookclub – Sophie King – AWBruna – isbn: 9789022996492 – te koop bij bruna
Meer culinaire boeken vind je in de rubriek kookboeken.

Lees ook:Wie is het beste clubje hobbykoks?
Lees ook:‘Gaar’ is kookclub van het jaar
Lees ook:Kookboek Kokende vrouwen
Lees ook:De proefster
Lees ook:Wakker Dier Verrukkelijk Vegetarisch kookboek voor mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>