Weet wat je eet!

weetwatjeeetWat zit er nu eigenlijk in je eten? En hoe komt dat zo van de boer op je bord terecht? Dat zijn vragen waarop je in het boek Weet wat je eet! antwoord kunt krijgen. Lang lang geleden, aten de mensen wat ze vonden in het bos. Daarna gingen ze zaaien en konden ze hun eigen eten oogsten. Maar nu doet (bijna) niemand dat meer en kopen we ons eten in de supermarkt.

Okay, dit is iets te snel verteld, maar in het boek wordt het wel wat beter uitgelegd. Maar dat is niet alles, in het boek kan je nog veel meer lezen.

 Want wat zit er eigenlijk in dat eten? Als je op het etiket kijkt zal het misschien niet duidelijk zijn, maar in Weet wat je eet! wordt het allemaal duidelijk uitgelegd. En hoe wordt je eten eigenlijk gemaakt, en wat is de rol van biotechnologie en nanatechnologie in de productie van ons eten? En waarom hebben intussen bijna evenveel mensen honger als er mensen te dik zijn? En wat kunnen we daar eigenlijk aan doen? En waarom wil je eigenlijk leren om zelf meelwormen te kweken? En hoe maak je je eten nog lekkerder? Dit alles wordt besproken in Weet wat je eet!.

 De veelzijdigheid van het boek is aan de ene kant een pluspunt, maar het is misschien ook wat veel. Alles wordt beknopt beschreven en daardoor is de informatiedichtheid wel erg hoog.  Maar waarom ‘Kruideniers’ met een C geschreven worden??

Oja, van dezelfde makers hebben ook Het grote boerenboek gemaakt, waarin alles over het boerenleven, landbouw en veeteelt wordt uitgelegd!

Weet wat je eet! – Piet Duizer & Annette Fienieg – Cyclone – isbn 978905878053

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Koken kun je leren
Lees ook:Weet wat je eet!
Lees ook:Voor wie wilt weten wat we eten!
Lees ook:Weet wat je eet!
Lees ook:Ober, er zwemt een kwal door mijn soep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>