Tomaten kweken in een etalage in de stad

In de stad word je zelden geconfronteerd met land- en tuinbouw. Hooguit vind je op een balkonnetje wat kruiden of moet je naar de randen van de stad voor volkstuintjes. Maar het merendeel van de bewoners is afhankelijk van een supermarkt voor de verse waar en een aanzienlijk deel zal nog nooit groenten en fruit hebben zien groeien en bloeien.

Om stadbewoners wat meer bewust te maken van hun voeding, heeft het Haagse kunst- en architectuurcentrum Stroom het initiatief genomen voor Foodprint. En laat op 5 plekken in en om de stad tomaten groeien. 

Tomaten terug in de stad
In het tweejarige programma Foodprint worden de stedelingen aan het nadenken gezet over de relatie tussen stad en voedsel. Tomaten zoals ze in de ‘industrie’ groeien bij Tomatoworld, maar ook op een dakterras, in een etalage, in een koude kas van het Haagse stadsklooster en in een tuin van een hofje worden deze zomer tomaten gekweekt. Door de tomaten (terug) naar de stad te brengen, hopen de initiatiefnemers mensen zich meer bewust te maken van de waarde van voedsel.

Ook online
Iedere dag wordt van de lokatie een foto gemaakt, zodat je ook online het groeien van de tomatenplanten en het ontstaan van de tomaten kunt volgen. Klik daarvoor op een van de foto’s op de website van Tomato Habitus. (Al lijken bij niet alle filmpjes het even goed te doen!)

Manifest Foodprint
Naast dit initiatief voor het kweken van tomaten, omvat Foodprint ook een tentoonstelling, een (al gehouden) symposium, een educatief programma, filmvertoningen en koken met bijzondere producten op onverwachte plekken in de stad.

Lees ook:Foodprint Filmfestival
Lees ook:Vis ‘n Chips: feestelijke afsluiting
Lees ook:Eetbaar Filmfestival Rotterdam
Lees ook:Food Film Festival – editie 2
Lees ook:Verticale boerderij midden in de stad

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tomaten kweken in een etalage in de stad

  1. Pingback: Vis ‘n Chips: feestelijke afsluiting | Koken

  2. Pingback: Foodprint Filmfestival | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>