Arm en rijk aan tafel

Twee Amerikaanse fotografen laten zien wat het verschil is tussen rijk en arm: een rijk gedekte tafel of een karig bordje soep.

Een houten tafel, de helft is gedekt met een tafelkleed. Daar staan borden en schalen met heerlijkheden: kaas, sandwiches, een vol bord rijst. Dat is het menu van een welvarende Noord-Koreaan.

Aan de overkant van de tafel staat een eenvoudig bordje soep, met een lepel en een cracker: het dagelijks eten van een arme Noord-Koreaan. In aangrijpende foto’s laten fotografen Henry Hargreaves en Caitlin Levin zien hoe groot het verschil wereldwijd tussen de haves en de have-nots is.

Op de foto: Verenigde Staten, rijk (links) en arm (rechts).

Het fotografieproject begon met het idee om foto’s te maken van de maaltijden van dictators en hoe voedselschaarste werd gebruikt als wapen om ondergeschikten te straffen. Maar al snel werd het de fotografen duidelijk dat honger wereldwijd een dwingender onderwerp is.

Hun foto’s van de maaltijden uit Amerika, Noord-Korea en Syrië, maar ook het oude Rome en Frankrijk voor de Franse revolutie, worden getoond op een expositie in een kunstgalerie in Brooklyn, New York en op de website van de Huffington Post.

Lees ook:Maastricht aan tafel
Lees ook:expositie Hungry Planet
Lees ook:Tentoonstelling Hungry eyes
Lees ook:Lekkerder eten door honger
Lees ook:Proef Noord-Holland: een culinaire reisgids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>