Dorset notenrepen

Bijna twee jaar geleden verwachtte ik veranderingen in mijn ontbijtgewoonten. En die kwamen er. Niet dat ik iedere dag mijn boterhammetje laat staan voor ontbijtgranen, maar ik eet ze nu vaker dan voorheen.

Ik kan een zelfde voorspelling doen voor notenrepen. Eet ik ook zelden. Maar weer verwacht ik dat Dorset Sereals daar verandering in zal brengen.
 

Notenrepen
Ik kreeg om te proberen, twee repen. De 5 almond en de 5 blackcurrant. Minder gezond dan de ontbijtgranen, want om de grote hoeveelheid noten en fruit bijeen te houden is suiker nodig. Voor een deel komen die wel uit het fruit, maar glucosestroop is toch het ingrediënt dat er het meeste in zit. Maar goed, dat geldt niet alleen voor dit merk, natuurlijk.

Hoe smaken ze?
Lekker! Smeuiig en toch hartig. Niet bedoeld als vervanger van de lunch, maar zo at ik ze wel vandaag. Je moet wat over hebben om iets te testen, nietwaar? De notenreep is gevuld met amandelen, brazil- en hazelnoten. En gepofte rijst, waardoor de reep z’n luchtigheid krijgt, rozijenen, tarwe en gerst. De bessenreep zit vol zwarte bessen, kersen, frambozen en cranberries. Daardoor is deze heerlijk fris van smaak.

Gek genoeg staan de repen alleen niet op de website beschreven! Maar in het bijgestuurde persbericht lees ik dat ze te koop zijn bij AH en Jumbo.

Lees ook:Ontbijtgranen [de testkeuken]
Lees ook:Is popcorn goed voor je?
Lees ook:Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen
Lees ook:Recept Lamsracks met zeekraal
Lees ook:Recept: Nieuwjaars-tulband

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>