FireWire [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag ligt de Fire Wire naast me.

De Fire Wire klinkt spannend, maar is in feite niet meer dan een flexibele spies voor op de grill of barbecue. Is daar alles mee gezegd? 

Nee, natuurlijk niet.
 

Wat is het?
De Fire Wire is een flexibele grilspies, die makkelijk schoon te maken is en (bijna) eeuwig mee gaat. Dus je hoeft geen houten stokjes meer voor te weken, met de kans dat ze alsnog verbranden of – erger – afbreken. Een ander voordeel is dat de spies niet loeiheet wordt. Daarvoor moet je het uiteinde wel buiten de barbecue houden. En ten derde is de Fire Wire bestand tegen de zuren die in je marinades zitten.

Werkt het?
Jep! Het leuke van de Fire Wire is, is dat je maar blijft rijgen; stukjes kip, rund, varkensvlees, allerlei soorten groenten, vis, schaal- en schelpdieren, je blijft rijgen. De flexibele spies is aanzienlijk langer(56 centimeter) dan de reguliere spiesjes. Door het oog aan het einde steek je de pin annex handvat en je kunt de Fire Wire handig op je ronde barbecue (die heb ik!) leggen. En het ziet er ook nog leuk uit ook!

En heb je geen inspiratie, dan is er nog het Firewire Born2Grill-kookboek (hier mijn recensie en een recept er uit).

Fire Wire – via Brutus Kookt  – verkoopadviesprijs € 16,95 (set van 2 stuks)

Lees ook:Firewire Born2Grill-kookboek
Lees ook:Recept Kipsate
Lees ook:Flexibele spatel [de testkeuken]
Lees ook:Recept Varkenshaas in cider van de bbq
Lees ook:Recept piripirigarnalen

1 Reacties // Reageer

One thought on “FireWire [de testkeuken]

  1. Sander

    Leuk om te lezen dat jij ook zo enthousiast bent over de FireWire spiesen. Ik heb de mijne meebesteld bij mijn barbecue, en wat een geweldig ding! Geen gedoe meer met spiesjes die terugdraaien of verbranden. Het was eigenlijk een gadget voor mijn vriendin maar als ik eenmaal aan het rijgen ben ga ik ook flink los met vlees en groente. Het ziet er heel fleurig uit op je barbecue en het werkt goed (was even bang dat het uiteinde ook heet zou worden.)
    Hij is overigens in Nederland te bestellen bij de webshop van fonq: http://www.barbecueswinkel.nl/product/fire-wire-flexibele-grill-spies/33225/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>