Paradigma Food Talks

Paradigma ‘Food Talks’ gaat over trends, technologie en design op het gebied van voedsel; urban farming, 3-D food printing, genetische manipulatie, design trends etc. Paradigma is een onderdeel van de nieuwe kenniswerkplaats van de Bibliotheek Eindhoven rond de vakgebieden design, kunst en technologie. Wanneer? Op donderdag 20 februari van 19:30-21.30 uur. Gratis toegankelijk, maar vol=vol! Dus meld je snel aan via de Facebookpagina van Paradigma.

3 van de 4 sprekers voor de Food Talks op zijn bekend inmiddels bekend. René Paré (Agri meets design), Katja Gruijters (Food Design) en Natalia Mylonaki (Urban agriculture).

René Paré: Agri meets Design: Polderhack
De PolderHack was met recht één van de hoogtepunten van de Dutch Design Week, als onderdeel van Agri meets Design. Boeren en hackers sloegen de handen ineen en gingen samen met designers en ambtenaren aan de slag tijdens een 2-daagse hackathon. Het was de eerste keer dat deze bijzondere samenwerking tot stand kwam. Deze unieke combinatie pakte verrassend goed uit en leidde tot mooie creaties en prototypes op de High Tech Campus in Eindhoven. Dit is met recht de eerste mijlpaal in de Open Digitale Agenda Agro.

Tijdens de PolderHack is besloten deze beweging in de Open Data Agri-Food wereld verder te brengen, met de oprichting van het Open Food Institute. Door middel van een internationaal activiteitenprogramma worden stakeholders in de hele keten betrokken bij het verbeteren van transparantie, innovatie en duurzaamheid. www.agrimeetsdesign.nl

Natalia Mylonaki (Engels gesproken): Urban Agriculture
Natalia Mylonaki licht haar afstudeerproject (TUe, bouwkunde) toe: ‘Agri-tecture in a row. Urban agriculture for creative row housing as a way of Smart Living. The case study of Woensel-West, Eindhoven’. Smart living door urban agriculture als een mogelijke manier om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren. www.nataliamylonaki.com

Katja Gruijters: Food Design
Katja Gruijters is food designer van het eerste uur. Al tijdens haar studie aan de Design academy was eten voor haar de manier om beeldend mee te communiceren. Ruim 15 jaar later kan Katja zich expert in het vak noemen en heeft ze tal van foodconcepten uitgewerkt voor bedrijven in de voedsel industrie, retail, en food service. www.katjagruijters.nl

Hollands Design met o.a. Katja Gruijters from Katja Gruijters on Vimeo.

 

Food Talks
donderdag 20 februari vanaf 19:30
De bijeenkomst is ook live online te volgen via www.openwebcast.nl

 

 

Lees ook:Video: food design
Lees ook:Nominaties VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 bekend
Lees ook:Is Katja Schuurman een keukenprinses?
Lees ook:Luscious Food Cravings / DDW13
Lees ook:Food Chain tentoonstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>