ZeldzaamLEKKER festival

Lakenvelders, blaarkoppen, Chaamse Pel, Kempische heideschapen, … ons land kent verschillende zeldzame landbouwhuisdierrassen. De beste manier om dat ‘levend erfgoed’ voor het nageslacht te bewaren is om ze op te eten. Tijdens het ZeldzaamLEKKER festival op 2 juni kan je de dieren of de producten die daarvan komen (zoals kaas) proeven.

Bijzonder, he?
 

ZeldzaamLEKKER is hét podium voor onze oer-Hollandse erfdieren om te laten zien waar ze goed in zijn.  Prachtige producten zoals de eigenzinnige Brandroodkaas of juist het koninklijke rode vlees van de Chaamse pel. Maar heeft u ook al eens gedacht aan natuurbeheer met Lakenvelders of het vriendelijke karakter van Nederlandse trekpaarden voor recreatie en toerisme!

Stel je eigen programma samen
De dag start om 12:30u met het samenstellen van een eigen programma in vier rondes. Zo divers als de functies van de dieren, zo divers is ook het programma. Zo zijn er taste workshops van ZeldzaamLEKKERe kazen en worsten, een mini-symposium over het op de kaart zetten van zeldzame rassen, een proeverij van Daarom eten wij schaap, maar ook een workshop over oer-Hollands rundvlees zo uit de natuur.
Het volledige programma is te vinden via de website, de keuze is aan jou!

ZeldzaamLEKKER diner
En heb je dan nog niet genoeg geproefd, geleerd en gepraat? Schuif dan aan bij het ZeldzaamLEKKERdiner. Om na te praten én te genieten van al het lekkers wat oer-Hollandse erdieren te bieden hebben.  Verhalen over de dieren en de producten worden gepresenteerd door bevlogen boeren en creatieve koks. Om 17.00u start de borrel op Stadsboerderij Presikhaaf, tegenover de Hogeschool. Om 18.00u vangt het eetfestijn aan in de sfeervolle omgeving van de boerderij. Voor slechts €27,50 (incl. 2 drankjes) kunt u erbij zijn.

Aanmelden voor zowel de dag als het diner kan via [email protected].

ZeldzaamLEKKER festival, zaterdag 2 juni 2012 – Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), Ruitenberglaan 26, Arnhem
Kosten: 5 euro, te betalen op de dag zelf.

 

Lees ook:Boete voor te vroege Hollandse Nieuwe
Lees ook:Food Festival met een groen smaakje
Lees ook:Foodlovers Festival
Lees ook:Taste – Festival over fooddesign in Berlijn
Lees ook:Fabulous Food Festival 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>