Morgen niets te doen?

Ik denk dat dit weekend met recht het drukste culinaire weekend van het jaar genoemd kan worden. Met evenementen als Beter Eten, Fabulous Food Festival, het festival Rollende Keukens, Feel Good, het Rotterdamse Oogstfestival en de start van De week van de Smaak kan je je lol niet op. Eigenlijk heb je geen excuus, er is altijd wel iets in de buurt.

Maar wat kan je op deze culi-festivals verwachten?

Beter Eten 2010
Beter Eten is een culinair festival waar veel producent je laten kennis maken met hun (streek)producten. Van groenten en fruit, probeer eens Volsmaakt te proeven, kaas en andere zuivel en bijzonder vlees, je vindt het er allemaal. In de Brabanthallen in Den Bosch is veel ruimte, dus ga er lekker naar toe. Hier meer informatie. Vandaag en morgen.

Fabulous Food Festival
Is ongeveer hetzelfde, maar dan met veel nadruk op duurzaam, eco en fijnproeven te gelijk. Eco-gastronomie, culinair genieten met respect voor mens, dier en milieu, noemt de organisatie het zelf. In Haarlem, hier meer info. Alleen morgen 19 september 2010.

Rollende keukens
Op het Westergasterrein verzamelen zich dit weekend allerlei keukens op wielen. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze bbq-camper tot rollende keukenprinsessen. Ga van wagen naar wagen om te proeven van kleine gerechtjes. In Amsterdam dus, kijk hier maar, en misschien al een leuk idee voor vanavond? Morgen kan ook.

Feel Good
Meer dan culinair alleen, maar genieten van alle prettige kanten van het leven. Met luxe lifestyleproducten, een breed entertainment aanbod en culinaire versnaperingen, ontvangen vele bezoekers het ‘feel good’ gevoel. In Rotterdam, aan de Bergse plas. Meer info hier.

Het Rotterdamse Oogstfestival
Ook in de havenstad dus, en onder het mom Wat je van Dichtbij haalt, is lekker! Het Heemraadsplein wordt een soort boerenerf waar oude en nieuwe bekenden samen komen voor een culinair feestje. Schapen, boeren, tuinders, culinair en artistiek talent brengen het platteland naar de stad. Met ambachtelijke en biologische producten van (stads)boeren, smaken uit de wereldkeuken, een Oogstdiner en een Schafthof, theater, muziek, kunst, design en workshops voor jong en oud, alleen vandaag nog. Hier meer info.

Week van de smaak
Het is echt een evenement dat niet meer weg te denken valt. En gelukkig maar. Eén week in het jaar waarin Smaak, en dat natuurlijk op het gebied van eten, centraal staat, dat is toch eigenlijk te weinig. Den Bosch is de hoofdstad van de smaak in 2010 en organiseert veel leuke en lekkere evenementen. Maar het festival is landelijk, dus kijk hier waar er deze week bij jou in de buurt iets lekkers te doen valt.

Green Fair
Iets breder dan alleen culi, maar Green Fair is een gezellige markt waar je  biologische en fair trade producten kan voelen, passen, uitproberen of proeven en kopen natuurlijk. Bijvoorbeeld hippe biologische en fair trade kleding, cosmetica, eten of gadgets. In Utrecht, hier meer info.

Ben jij naar één van deze evenementen geweest? Dan ben ik benieuwd naar je mening! Geef je die bij de reacties?

Of bekijk de Culinaire Agenda voor lekkere evenementen op een ander moment.

Lees ook:Fair Culinair 2008
Lees ook:Foodlovers Festival
Lees ook:Oktober Boerenkaasmaand
Lees ook:Rollende keukens 2013
Lees ook:Week van de Smaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>